duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 aprilie, 2011

Majoritatea PDL-PNG-PRM din Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) şi-a impus, miercuri, punctul de vedere: referendumul privind eliminarea primăriilor de sector va avea loc pe 19 iunie şi va conţine 7 întrebări.

Astfel, Bucureştenii vor fi întrebaţi mai cu seamă despre administrarea Capitalei decât despre modificarea actualei împărţiri administrative:

Sunteţi mulţumit de modul în care s-a dezvoltat Capitala?


– Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi 7 administraţii?

– Vă doriţi o Capitală cu 6 sectoare şi o singură administraţie?

– Sunteţi mulţumiţi de curăţenia în Bucureşti?

– Vă doriţi o arhitectură unitară pentru tot Bucureştiul?


– Sunteţi de acord cu reducerea cheltuielilor aparatul din administraţia Bucureştiului?

Sunteţi de acord ca Bucureştiul să fie condus de primarul general alături de CGMB?

În proiectul iniţial de hotărâre de declanşare a referendumului, primarul general Sorin Oprescu, sprijinit de consilierii PNL şi PSD, propunea data de 19 mai pentru chemarea bucureştenilor la urne şi o singură întrebare: “Sunteţi de acord cu centralizarea administrativă a municipiului Bucureşti prin transferul de atribuţii de la primăriile de sector către CGMB?”.

Pentru a fi validat, la referendum trebuie să se prezinte cel puţin jumătate plus unul dintre alegătorii înscrişi pe liste, potrivit Legii 3-2000, a referendumului.

Aceeaşi lege mai prevede că în cadrul referendumului populatia poate fi consultată cu privire la una sau la mai multe probleme, precum si cu privire la o problemă de interes naţional şi o problemă de interes local, pe buletine de vot separate.

Într-o postare pe blogul ei, preşedinta PDL Bucureşti, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, spune că vor fi 7 întrebări pe un singur buletin de vot.

“Iată de ce am preferat un referendum în care pe buletinul de vot să se afle mai multe întrebări. Legea nu se reduce doar la mutarea atribuţiilor administrative de la primăriile de sector la Primăria Generală”, a susţinut ea.

O invalidare a referendumului ar da cale liberă, teoretic, Legii Capitalei, propuse de parlamentarii PDL Bucureşti, prin care se desfiinţează primăriile şi consiliile locale de sector.

Conform acestui proiect, primarii de sectoare vor fi aleşi de către CGMB, dintre consilierii generali.

Viitorii primari de sectoare ar urma să aibă ca atribuţii îndeplinirea dispoziţiilor primarului general şi gestionarea bugetului local de sector, aprobat de CGMB.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: