duminică

16 iunie, 2024

15 aprilie, 2018

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) anunţă că a încheiat primul trimestru cu o creştere de 12,4% a indicelui BET, principalul indice al pieţei de capital locale care include cele mai tranzacţionate 13 companii, după ce la jumătatea lunii martie a atins un nivel de 8.816 puncte, maximul ultimilor 11 ani.

„Creşterea înregistrată de bursa de la Bucureşti este cea mai mare din rândul indicilor principali ai burselor din Uniunea Europeană, potrivit datelor Reuters, în condiţiile în care doar 9 pieţe europene au avut indicii principali pe plus după primele trei luni ale anului”, se arată într-un comunicat al BVB.

„Bursa de la Bucureşti a atins în primul trimestru valori care au ajuns la maximul ultimilor 11 ani, ceea ce indică revenirea interesului investitorilor pentru piaţa de capital. Astfel, piaţa de capital de la Bucureşti conduce detaşat în topul creşterilor raportate de indicii principali ai burselor din Uniunea Europeană, cu un avans de două cifre”, a declarat Adrian Tănase, directorul general al BVB.


Dividendele sunt identificate ca având contribuţia semnificativă la creşterea pieţei de la Bucureşti. „Rezultatele financiare foarte bune raportate de marea majoritate a companiilor listate şi oferirea de dividende generoase investitorilor, coroborate cu perspectivele economice pozitive, au susţinut evoluţia ascendentă a preţului acţiunilor listate la bursă, aşa că este de înţeles de ce bursa românească a avut un avans semnificativ în primele trei luni ale acestui an”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele Consiliului de Administraţie al BVB, citat în comunicat.

Indicele BET-TR, care include şi dividendele acordate de companiile din BET, a crescut tot cu 12,4% la finalul primului trimestru comparativ cu primele trei luni ale anului anterior şi a încheiat şedinţa din 30 martie la un nivel de 11.231 de puncte.

În trimestrul I 2018, valoarea medie zilnică a tranzacţiilor cu acţiuni a depăşit 11,5 milioane de euro şi a fost cu 23% peste nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului anterior. În total, investitorii au tranzacţionat acţiuni de peste 700 de milioane de euro, cu 20% mai mult decât în primele trei luni ale anului trecut.

„Capitalizarea bursieră a companiilor româneşti a depăşit 21,5 miliarde de euro la finalul lunii martie, în timp ce capitalizarea tuturor companiilor listate pe piaţa reglementată a Bursei s-a apropiat de 39 de miliarde de euro în ultima şedinţă de tranzacţionare a lunii martie”, a mai comunicat BVB.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: