luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 mai, 2017

Compania Nuclearelectrica, care administrează centrala nucleară din Cernavodă, a anunţat că Unitatea 1 a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional (SEN) în dimineaţa zilei de sâmbătă, la ora 01:48, timp de peste şase ore. Motivul anunțat de un comunicat Nuclearelectrica: declanşarea automată a sistemului de excitaţie aferent turbogeneratorului Unităţii 1, ceea ce a condus la deconectarea automată a acestuia de la SEN (Sistemul Energetic Național- n . red.).

Reactorul 1 de la Cernavodă a mai fost deconectatde la SEN, în mod controlat însă, pe 2 mai, timp de câteva zile, pentru efectuarea unor lucrări de mentenanţă care, potrivit procedurilor centralei, se pot realiza numai cu reactorul în stare oprită.

”Unitatea 1 a fost reconectată la Sistemul Energetic National în dimineaţa zilei de 13 mai, ora 08:00, în prezent realizându-se manevrele operaţionale pentru atingerea puterii nominale”, a anunţat Nuclearelectrica sâmbătă dimineaţa.


Oficialii SNN spun că sistemele centralei funcţionează conform proiectului şi nu există niciun impact asupra securităţii nucleare a reactorului, personalului de exploatare, populaţiei şi mediului înconjurător.

Unitatea 2 CNE Cernavodă a intrat pe 6 mai în oprire planificată pentru o perioadă estimată de 30 de zile.

În perioada opririi planificate a reactorului 2 vor avea loc activităţi din programul de mentenanţă, din programul de inspecţii, precum şi din cel de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: