sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 martie, 2019

Diplomatul palestinian Saeb Erekat a condamnat anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă de a reloca ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta declarând că va îndemna Uniunea Europeană să intervină.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă în cadrul unei conferinţe de la Washington că Bucureștiul va încerca să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Înaltul oficial palestinian susţine că o mutare a ambasadei ar fi o „încălcare flagrantă a drepturilor palestinienilor, a dreptului internațional și a rezoluțiilor ONU. Aceasta contribuie numai la eliminarea soluției cu două state, singura cale spre pace și stabilitate în întreaga regiune„.


„Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri în legătură cu această decizie, care este o violare a politicilor consacrate ale Uniunii Europene. Vom discuta această problemă în Liga Arabă şi Organizaţia de Cooperare Islamică”, a scris Saeb Erekat pe Twitter.

Pe de altă parte, ambasada Israelului la Bucureşti şi-a exprimat speranţa ca reprezentanţa diplomatică a României se va muta la Ierusalim.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Ambasada Statului Israel o felicită pe doamna premier Dăncilă pentru declaraţiile făcute astăzi (duminică – n.r.) la Conferinţa AIPAC de la Washington. Ne exprimăm speranţa ca, în viitorul apropiat, Ambasada României să se mute la Ierusalim, capitala eternă a Israelului”, se arată într-o declaraţie a reprezentanţei diplomatice transmisă Agerpres.

Decizia finală privind o eventuală mutare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim aparține Președintelui României, premierul Viorica Dăncilă demonstrând, încă o dată, “totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român”, a fost reacţia preşedintelui Klaus Iohannis în urma anunţului prim-ministrului cu privire la acest subiect.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: