Reacţie palestiniană la anunțul premierului privind mutarea ambasadei României: Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Reacţie palestiniană la anunțul premierului privind mutarea ambasadei României: Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri

24 martie, 2019

Diplomatul palestinian Saeb Erekat a condamnat anunţul făcut de premierul Viorica Dăncilă de a reloca ambasada României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim, acesta declarând că va îndemna Uniunea Europeană să intervină.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat sâmbătă în cadrul unei conferinţe de la Washington că Bucureștiul va încerca să își mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim.

Înaltul oficial palestinian susţine că o mutare a ambasadei ar fi o „încălcare flagrantă a drepturilor palestinienilor, a dreptului internațional și a rezoluțiilor ONU. Aceasta contribuie numai la eliminarea soluției cu două state, singura cale spre pace și stabilitate în întreaga regiune„.


„Facem apel la Uniunea Europeană să ia măsuri în legătură cu această decizie, care este o violare a politicilor consacrate ale Uniunii Europene. Vom discuta această problemă în Liga Arabă şi Organizaţia de Cooperare Islamică”, a scris Saeb Erekat pe Twitter.

Pe de altă parte, ambasada Israelului la Bucureşti şi-a exprimat speranţa ca reprezentanţa diplomatică a României se va muta la Ierusalim.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Ambasada Statului Israel o felicită pe doamna premier Dăncilă pentru declaraţiile făcute astăzi (duminică – n.r.) la Conferinţa AIPAC de la Washington. Ne exprimăm speranţa ca, în viitorul apropiat, Ambasada României să se mute la Ierusalim, capitala eternă a Israelului”, se arată într-o declaraţie a reprezentanţei diplomatice transmisă Agerpres.

Decizia finală privind o eventuală mutare a ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim aparține Președintelui României, premierul Viorica Dăncilă demonstrând, încă o dată, “totala sa ignoranţă în domeniul politicii externe şi în ceea ce priveşte luarea unor decizii importante ale statului român”, a fost reacţia preşedintelui Klaus Iohannis în urma anunţului prim-ministrului cu privire la acest subiect.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr