joi

20 ianuarie, 2022

Reacția Rusiei la sancțiunile impuse de SUA – 10 diplomați americani, expulzați

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 aprilie, 2021

Moscova a anunţat, vineri, expulzarea a zece diplomaţi americani, ca reacţie la sancţiunile Washingtonului, care includ expulzarea a zece diplomaţi ruşi.

De asemenea, Kremlinul a decis să pună capăt activităţii pe care o desfăşoară în Rusia unele fonduri americane şi ONG-uri „care se amestecă în afacerile interne ale Rusiei”, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov (foto).

„Statele Unite ne-au transmis o listă cu numele a zece diplomaţi care trebuie să părăsească Statele Unite. Reacţionăm printr-o decizie similară. Cerem ca zece diplomaţi americani să părăsească Rusia”, a declarat vineri după-amiază Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, citat de agenţiile de presă Tass şi preluat de Agerpres.


Administraţia de la Moscova a adoptat măsuri de reciprocitate și în privinţa deplasărilor anuale pe care le pot efectua angajaţii misiunilor diplomatice.

Ministrul rus de Externe a adăugat că Moscova examinează în plus posibile măsuri „dureroase” împotriva unor afaceri americane în Rusia.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Guvernul lui Joe Biden a anunțat joi o serie de sancțiuni financiare împotriva Rusiei și expulzarea a zece diplomați ruși, drept răspuns la o serie de atacuri cibernetice și la ingerințe în alegerile prezidențiale din 2020, acțiuni atribuite Moscovei.

Prin decretul semnat de președintele american, Trezoreria SUA le-a interzis instituțiilor financiare americane să cumpere direct datorie emisă de Rusia după data de 14 iunie. Este vorba despre datoria primară, emisă direct de ministerul rus de finanțe pentru finanțarea datoriei publice și a deficitului bugetar.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr