Reacția PNL la propunerea procurorilor / Crin Antonescu: Ne delimităm de gestul unilateral al prim-ministrului. Ludovic Orban: Să schimbăm acest premier - CursDeGuvernare.ro
joi

28 octombrie, 2021

Reacția PNL la propunerea procurorilor / Crin Antonescu: Ne delimităm de gestul unilateral al prim-ministrului. Ludovic Orban: Să schimbăm acest premier

3 aprilie, 2013

Președintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, la sediul USL, că liberalii nu susțin și nu sunt parte a deciziei premierului Victor Ponta de a o nominaliza pe Laura Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA, însă a subliniat că Uniunea Social Liberală nu se rupe. În schimb, deputatul Ludovic Orban, exponent al grupului disident din PNL, a cerut ca partidul să demareze procedurile pentru schimbarea premierului Ponta din funcție.

Într-o conferință de presă, Antonescu a susținut că aliatul său, Victor Ponta, a făcut propunerile pentru Parchet fără să se consulte cu el.

”Nu suntem parte şi nu suntem de acord cu o înţelegere politică făcută cu Traian Băsescu în care să se împartă aceste poziţii. Decizia luată de premier, ca ministru interimar al Justiţiei, este o decizie pe care domnia sa a luat-o, asupra căreia, pentru prima dată de la înfiinţarea USL, nu ne-am consultat, şi pe care ne-a comunicat-o, şi de care am luat act şi asupra căreia ne despărţim fundamental”, a afirmat Crin Antonescu, copreședinte al USL.


El a subliniat, însă, că ”asta nu înseamnă ruperea alianţei”.

În context, liderul liberal a arătat că nu va ezita să se lipsească de sprijinul PSD, dacă îi cere compromisuri inacceptabile.

”Nu suntem nici eu, nici PNL dispuşi la compromisuri care să ne abată de la angajamentele luate. Niciodată nu voi ezita să mă lipsesc de sprijinul cuiva, chiar important, dacă îmi cere lucruri pe care le consider inacceptabile şi pe care milioane de români le consideră inacceptabile”, a mai susținut Crin Antonescu.

PNL va nominaliza, totuți, miercuri, un nou monistru al Justiției.


„PNL este în continuare dispus să-şi asume, conform înţelegerii iniţiale, responsabilitatea Ministerului Justiţiei, cu un ministru care să rezolve cele mai importante, cele mai presante probleme din acest domeniu, de la propunerea de procoruri şefi până la evoluţiile legate de MCV, dar în baza criteriilor, standardelor, procedurilor, dacă e nevoie, pe care corpul magistraţilor din România, nu doar CSM, le solitică, pe care CE le confirmă şi pe care noi, ca valori, ca principiu, le-am angajat faţă de cetăţenii români”,a precizat șeful PNL.

În schimb, deputatul liberal Ludovic Orban cere PSD să-l retragă pe Victir Ponta din funcția de prim-ministru.

„Prin această acțiune, Victor Ponta se prezintă în situația unei marionete de sforile căreia trage Traian Băsescu. Pentru mine, începând de astăzi, Victor Ponta este egal cu Traian Băsescu”, a declarat Ludovic Orban, la Digi 24.

El a mai spus că propunerea Laurei Codruța Kovesi la conducerea DNA „echivalează cu o trădare de neacceptat față de voința publică exprimată la alegerile din 2012”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

„Este o trădare față de interesul public și un gest profund imoral”, a spus deputatul PNL, care a susținut că Victor Ponta nu ar mai trebui să fie premier.

Ministrul interimar al Justiției, premierul Victor Ponta, a transmis, miercuri, Consiliului Superior al Magistraturii propunerile sale pentru funcțiile de conducere din Parchet: Tiberiu Nițu – procuror general al României, Bogdan Licu – prim-adjunct al procurorului general, Codruţ Olaru – adjunct al procurorului general, laura Kovesi – procuror-șef al DNA, Alina Bica – procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), Elena Hosu – adjunct al procurorului şef al DIICOT.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr