duminică

2 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 iulie, 2020

Planul lansat miercuri de Guvernul PNL şi preşedintele Klaus Iohannis a fost criticat prompt și dur de liderii partidelor din opoziţie, care au apreciat că este o sinteză a unor proiecte de investiţii nerealizate în ultimul deceniu.

PSD şi ALDE au acuzat chiar că ar fi o copie a programului de guvernare asumat de cele două partide în urmă cu patru ani, aspect reproșat şi de politicienii altor partide.

USR: Planul e un PNDL pe steroizi

Planul de relansare economică al Guvernului Orban include „idei vechi şi un pic de populism”, afirmă liderul USR, Dan Barna. El mai spune că acest program este „un veritabil PNDL pe steroizi”.


„Planul de relansare economică al Guvernului. Subvenţii + idei vechi şi un pic de populism. Pe banii cui?”, a scris Barna pe Facebook.

Liderul USR acuză că proiectul prevede foarte multe subvenţii şi granturi ce riscă a fi distribuite discreţionar. „Aşa cum arată acum, planul acesta e un veritabil PNDL pe steroizi. De unde vin toţi banii ăştia? Metafora cu bani din elicopter e adecvată, problema e că nu vedem elicoptere pline de bani pe nicăieri pe deasupra României”, a comentat Barna.

Şi Claudiu Năsui, liderul USR Bucureşti a criticat dur proiectul, precizând că este ”o salată plină cu scheme de subvenții din banii contribuabililor, combinată cu veșnica ciorbă reîncălzită a <<investițiilor>> în prag de alegeri”.

”Se reiau și teme vechi precum salvarea de la faliment a unor corporații din banii românilor. O idee extrem de proastă pentru România, dar extrem de bună pentru corporații care au făcut pierderi și ar vrea să le verse în contul statului român. Se înființează încă o bancă de stat. Statul român avea 2 bănci acum un an, a mai cumpărat una, iar acum guvernul PNL vrea să mai înființeze încă una. Se reia chiar și ideea eșuată a domnilor Dragnea și Vâlcov a unui fond suveran de investiții. Când îl făcea PSD nu era bun. Dar acum că mâna pe robinetul de bani e de la PNL, fondul devine bun. O să ne spună că nu e la fel. De fapt e fix la fel, exact cu aceleași companii pe care voiau și Dragnea-Vâlcov să le pună la căpușare”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

PSD: Este copiat din programul nostru din 2016


Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri că mare parte din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, elaborat de Guvern, copiază programul de guvernare al social-democraţilor.

„Este evident că este copiat programul, vi-l dau pe cel din 2016 şi îl comparaţi şi veţi vedea – este copiat. Culmea, sunt copiate şi anumite pasaje pe care deja PSD le-a realizat”, a afirmat Ciolacu, într-o conferinţă de presă, citat de Agerpres.

ALDE: Planul e un rezumat a ceea ce nu s-a realizat în zeci de ani 

ALDE consideră că Planul de relansare a economiei reprezintă programul politic al PNL pentru campania electorală din acest an, menit „să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluţii practice”, potrivit Agerpres.

„PNL îşi anunţă intrarea în campanie electorală prin prezentarea programului politic în această seară! Guvernul PNL, în prezenţa lui Klaus Iohannis, nu prezintă în această seară un program de relansare a economiei. Este, în fapt, programul politic pentru campania din acest an a PNL, căci PNL a intrat deja în campanie electorală. Programul PNL îşi propune, mai degrabă, să impresioneze prin dimensiunile sale decât să ofere soluţii practice.

Documentul PNL este doar un rezumat a ceea ce nu s-a realizat încă în zeci de ani, fără ca Guvernul să ne explice cum anume o sa facă el ca obiectivele acestea să se îndeplinească. Nu aşteptam de la guvern un program megaloman întins pe 10 ani, ci un program de ieşire din criza pe care a provocat-o pandemia şi stările de urgenţă şi de alertă care au însoţit-o”, se arată, miercuri, într-o postare pe pagina de Facebook a partidului.

ALDE mai acuză PNL că după ce a criticat trei ani guvernarea PSD-ALDE,  acum „îi copiază” proiectele.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: