sâmbătă

10 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2018

Măsurile protecționiste ale lui Donald Trump au efect contrar, iar celebra firmă de motociclete Harley Davidson este prima care demosntrează că aceste politici se pot întoarce împotriva celor care le promovează.

După ce SUA a impus noi tarife la importurile d eoțel și aluminiu, Uniunea a răspuns în oglindă și a impus taxe majorate pentru o serie de produse printre care și motocicletele americane.


Harley Davidson a anunțat că acest conflict îi produce pierderi anuale de 90 – 100 de milioane de dolari, deoarece compania nu dorește să mute în prețuri costul suplimentar, de aproximativ 2.200 de dolari pe produs.

Firma are linii de producție în Brazilia, India și Australia și va inaugura anul acesta o fabrică în Thailanda, dar nu a menționat unde va avea loc suplimentarea producției necesare acoperirii cererii din Europa.

Compania a vândut aproape 40.000 de biciclete în Europa anul trecut, iar ponderea continentului în livrările totale a fost cea mai ridicată din 2011.

40% din motocicletele Harley Davidson sunt vândute în afara SUA.


„Creșterea producției internaționale pentru ameliorarea sarcinii tarifare a UE nu este o preferință a companiei, ci reprezintă singura opțiune durabilă de a face motociclete accesibile clienților din UE și de a menține o afacere viabilă în Europa”, au declarat reprezentanți ai Harley Davidson, citați de Bloomberg.

Deși Trump a susținut în mod repetat că SUA poate câștiga războaie comerciale, victimele încep să se înmulțească.

Anul trecut, Donald Trump a primit la Casa Albă o echipă de executivi ai companiei și a calificat marca dreptul unul dintre simbolurile americane. “Mulțumesc, Harley-Davidson, pentru că voi construiți în America,” spunea președintele Trump în februarie 2017, care se declara convins că firma se va extinde pe teritoriul SUA.

Sindicatele acuză că tarifele impuse de europeni sunt doar un pretext pentru Harley Davidson, iar Donald Trump le-a dat dreptate într-un mesaj de Twitter în care susține că taxele UE sunt doar o scuză.

Acțiunile Harley au scăzut cu 1,7% până la 43,45 dolari SUA dimineață la New York, înainte de începerea tranzacționării regulate. Acțiunile au scazut cu 13% în acest an.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: