sâmbătă

27 aprilie, 2024

3 mai, 2022

Raytheon Missiles & Defense va semna, miercuri, un memorandum de înțelegere cu Compania Naţională Romarm și cu Electromecanica Ploiești, privind fabricarea în România de rachete interceptoare SkyCeptor, potrivit unui anunț al Ministerului Economiei.

Grupul Raytheaon este implicat pe mai multe planuri în dezvoltarea capacităților militare ale României.

România va deveni prima țară care va putea folosi pe teren cea mai nouă versiune a sistemului de apărare antiaerian și anti-rachetă Patriot, produs de Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies.


Anul trecut, Guvernul României a semnat un acord cu Forțele Navale ale SUA pentru achiziționarea Sistemului Defensiv de Coastă cu Rachete Anti-navă (NSM CDS) produs de Raytheon Missiles & Defense, o divizie a Raytheon Technologies.

Rachete americane pentru România

NSM, o rachetă de precizie cu rază lungă de acțiune care protejează împotriva amenințărilor de pe uscat și de pe mare, va completa arsenalul României cu un dispozitiv interceptor de croazieră anti-navă de generația a 5-a.

Ca element cheie al Sistemului Defensiv de Coastă, racheta lansată de pe un vehicul terestru are o rază de acțiune de peste 100 mile marine, zboară la altitudini joase și folosește un detector avansat și tehnologie de identificare a țintei.

Încă din 2019,Guvernul României a semnat un acord cu armata americană pentru elemente suplimentare destinate sistemului Patriot. Achiziția include o cantitate nespecificată de interceptoare GEM-T produse de Raytheon, care vor fi folosite pentru sistemul de apărare antiaeriană Patriot. Achiziția va avea loc prin programul Foreign Military Sales, derulat de Departamentul Apărării al SUA, potrivit unui comunicat Raytheon.


„Rachetele pe care le vom produce pentru România vor avea componente din nitrură de galiu, o tehnologie de ultimă oră care prelungește durata de viață a sistemului și îl va face mult mai fiabil”, a spus Michelle DeMaio, directorul programului Patriot România din cadrul Raytheon.

Acordul de agtunci dintre România și armata americană a deschis drumul următoarei etape în procesul de achiziție.

Alături de România, alte 15 state se bazează pe sisteme Patriot pentru a-și proteja cetățenii și forțele armate, incluzând aici SUA și șase țări europene: Germania, Grecia, Olanda, Spania, Polonia și Suedia. Aducând sistemul Patriot pe teritoriul său, România va îmbunătăți apărarea NATO pe flancul estic al alianței, reasigurând aliații de rolul său de pilon de apărăre în zona din ce în ce mai problematică din jurul Mării Negre.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: