joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 decembrie, 2020

O modificare a statu-quo-ului forţelor ruse de menținere a păcii în Transnistria ar putea duce la o destabilizare gravă în regiune, a declarat luni Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus, Vladimir Putin. Afirmația a fost făcută într-o conferință de presă în carea fost comentată și declarația Maiei Sandu, noul președinte al Republicii Moldova, cu privire la modificarea statutului forţelor ruse de menținere a păcii din Transnistria.

„Rusia îndeplinește funcții extrem de importante și este evident faptul că o modificare a status quo-ului, care se bazează şi care se va construi în spiritul și litera dreptului internațional, poate duce la o destabilizare gravă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de Russia Today, scrie Rador.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Potrivit acestuia, Moscova se așteaptă să discute cu cei de la Chişinău subiectul cu privire la menținerea păcii în regiune și absența unor decizii radicale. Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin, a mai menționat că sunt stabilite şi menținute la nivel diplomatic contacte cu echipa președintelui ales al Republicii Moldova, Maia Sandu.


Maia Sandu s-a pronunţat în favoarea retragerii forţelor ruse și a muniției ruse de pe teritoriul Transnistriei. Ea a propus înlocuirea forțelor ruse de menținere a păcii cu o misiune de observator civili, sub auspiciile OSCE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: