joi

26 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 ianuarie, 2023

2023 va fi un an al „policrizelor”, un an în care riscurile sunt mai interdependente ca niciodată și de natură să se agraveze reciproc, în contextul în care cea mai ”arzătoare” criză care se prefigurează este cea a costului vieții, reiese dintr-un raport anual realizat de specialiștii forumului de la Davos.

„Atenuarea integrată și imediată este mai urgentă ca niciodată, deoarece ne confruntăm cu unele dintre cele mai dificile condiții geo-economice dintr-o generație, în care asistăm la tranziția către o eră cu investiții reduse, creștere scăzută și cooperare scăzută, care este în pericol de erodare reziliența și să accelereze celelalte riscuri cu care ne confruntăm”, avertizează specialiștii.

Raportul subliniază că lumea trebuie să colaboreze mai eficient pentru atenuarea efectelor schimbărilor climatice în următorul deceniu pentru a evita „degradarea ecologică” și încălzirea globală continuă.


Specialiștii mai avertizează totodată că Guvernele se vor confrunta cu „compromisuri” în următorii ani, deoarece provocările societale, riscurile de mediu și riscurile de securitate vor concura pentru atenția lor.

Cele mai citate riscuri pentru următorii doi ani includ dezastrele naturale, confruntarea geoeconomică, erodarea coeziunii sociale, criminalitatea cibernetică pe scară largă, migrația involuntară la scară largă și crizele resurselor naturale, alături de schimbările climatice.

Criminalitatea cibernetică și migrația au fost, de asemenea, menționate ca riscuri pe termen lung, deși problemele legate de climă au ocupat primele patru locuri la această categorie. Costul vieții a lipsit de pe lista privind provocările pe termen lung.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: