duminică

21 iulie, 2024

21 august, 2012

Tensiunile politice se vor reduce numai temporar, după decizia Curţii Constituţionale de invalidare a referendumului, urmând să revină la nivelul de dinainte de suspendarea preşedintelui, se arată într-o notă a Raiffeisen Bank citată de Mediafax.

Reacţia pieţei a fost limitată, leul s-a apreciat cu 0,2% faţă de euro, în urma anunţării deciziei Curţii Constituţionale, care era cel mai probabil scenariu, în pofida contextului marcat de agitaţie intensă şi incertitudini, arată analiştii băncii.

„Pe termen foarte scurt ne aşteptăm ca intensitatea tensiunilor politice să se diminueze, dar numai pentru a reveni apoi la nivelul atins înainte de votul de suspendare a preşedintelui în Parlament, de pe 6 iulie”, se aşteaptă economiştii Raiffeisen.


Aceştia se aşteaptă ca în lunile următoare să persiste incertitudinile politice.

„În lunile următoare anticipăm că incertitudinile legate de evoluţiile politice să persiste, având în vedere relaţiile tensionate dintre preşedintele Băsescu şi actuala majoritate din Parlament, dominat de USL, precum şi alegerile parlamentare care vor avea loc spre sfârşitul acestui an”, potrivit notei.

Analiştii băncii apreciază că problemele politice, alături de aversiunea faţă de risc de pe pieţele externe şi intrările reduse de capital străin vor continua probabil să exercite presiuni asupra leului şi randamentelor obligaţiunilor.

Curtea Constituţională a constatat, în hotărârea adoptată marţi, că procedura de organizare a referendumului a fost respectată, că nu s-a întrunit condiţia de cvorum pentru ca scrutinul să fie valabil şi a menţionat că la data publicării deciziei în MO Traian Băsescu îşi reia atribuţiile.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: