joi

18 iulie, 2024

30 mai, 2024

Guvernul a aprobat joi, în premieră, programul Rabla pentru tractoare, de care vor putea beneficia 5.000 de fermieri. Reamintim că Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România a anunțat săptămâna trecută amânarea protestelor programate a începe pe 27 mai, explicând că doresc să evite orice interpretare politică, în contextul apropiatelor alegeri.

Cei 5.000 de beneficiari vor primi vouchere de 20.000 euro pentru achiziţionarea de tractoare sau utilaje noi, bugetul alocat acestui program este de 100 milioane euro.

În premieră, Guvernul finanțează astfel, prin intermediul Fondului pentru mediu, programul „Rabla pentru tractoare”, care prevede aceste ajutoare nerambursabile de până la 20.000 euro.

Fermierii au anulat protestele programate înainte de alegeri


Forumul Agricultorilor şi Procesatorilor Profesionişti din România (Forumul APPR) a decis amânarea acţiunilor de protest ce trebuiau să aibă loc începând de luni, 27 mai 2024. Organizatorii au explicat că motivul anulării calndarului inițial delimitarea de orice acţiuni ce ar putea fi interpretate sau speculate politic în această perioadă de campanie electorală.

„Motivul acestei decizii majore, dar asumate, este dorinţa fermă a organizaţiei de a se delimita de orice acţiuni care pot fi interpretate sau speculate politic în această perioadă de campanie electorală. În urma semnalelor primite, că anumite forţe politice doresc să folosească mobilizarea fermierilor pentru a câştiga capital de imagine şi a specula în favoarea lor situaţia grea din agricultura românească, există riscul real al confiscării mesajelor şi revendicărilor legitime ale unei categorii socio-profesionale şi transformării lor într-o armă împotriva adversarilor politici. Refuzăm să fim folosiţi!”, au transmis săptămâna trecută reprezentanţii APPR.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: