duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 iulie, 2011

Organizaţia Werkstatt Deutschland anulează acordarea în acest an a Premiului Quadriga, după ce intenţia de a decerna trofeul premierului rus, Vladimir Putin, a stârnit virulente proteste în Germania.

Un purtător de cuvânt al Guvernului de la Moscova a precizat, sâmbătă, că relaţiile bilaterale dintre ruso-germane nu vor fi afectate de această controversă, transmite AFP.

Organizaţia germană privată şi-a motivat decizia ţinând cont de ”presiunea crescândă tot mai greu de suportat şi pericolul unei escalade suplimentare” din Germania precum şi de avertismentul fostului preşedinte ceh Vaclav Havel, care a anunţat că va returna Premiul Quadriga primit în 2009 în semn de protest faţă de trofeul promis lui Vladimir Putin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premiul Quadriga, decernat anual la 3 octombrie, la aniversarea unificării germane, recompensează modele exemplare de minţi luminate şi eforturi în vederea asigurării binelui public.

Werkstatt Deutschland anunţase, săptămâna trecută, că juriului format din 20 de personalităţi – politicieni, jurnalişti şi oameni de afaceri – l-a ales pe Vladimir Putin pentru a i se înmâna prestigiosul premiu german.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: