luni

30 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2022

Vladimir Putin îndeamnă militarii ucraineni la o lovitură de stat și înlăturarea conducerii alese a Ucrainei.
„Luați puterea în mâinile voastre. Noi cu voi ne vom înțelege mult mai bine”, a spus liderul de la Kremlin, într-un discurs după reuniunea Consiliului de Securitate, citat de Business Insider.

Mesajul lui Putin pentru armata ucraineană:

„Încă o dată mă adresez soldaților din armata ucraineană.


Nu permiteți neonaziștilor să folosească copiii voștri, soțiile voastre, bătrânii voștri ca pe niște scuturi vii. Luați puterea în mâinile voastre.

Noi cu voi ne vom înțelege mult mai bine decât cu această șleahtă de narcomani și neonaziști care s-a aciuat în Kiev și a luat ostatic întreg poporul ucrainean”.

Putin a mai spus că așa-zișii neo-naziști „au montat armament greu, inclusiv sisteme multiple de lansare de rachete” în orașe, inclusiv Kiev și Harkov, scrie BBC.


Rusia reproşează Ucrainei că a integrat în rândul forţelor sale armate unităţi apropiate de extrema dreaptă şi a menţionat „denazificarea” Ucrainei drept unul dintre obiectivele invaziei sale.

Putin a acuzat vineri aceste unităţi că acţionează „ca nişte terorişti’.

„Neo-nazis” este folosit în mod regulat de președintele Putin. Președintele Ucrainei Zelensky, care este evreu, a respins aceste acuzații.

Tema „denazificării” Ucrainei este unul dintre motivele pe care rușii fundamentează justificarea invadării acestei țări. Acuzații de acest gen au fost dezvoltate după 2014, când fostul președinte Viktor Ianukovici, apropiat al lui Vladimir Putin, a fugit din țară, din cauza demonstrațiilor Maidan.

Retorica manipulatoare a Moscovei a fost însă infirmată de alegerile din Ucraina. La ultimul scrutin, formațiunile de extremă dreapta au candidat pe o platformă comună și au obținut doar 2,3% din voturi.

Mesaj disperat al președintelui Zelenscki către liderii europeni: ”Probabil că e ultima oară când mă vedeți viu”

Președintele ucrainean Volodimir Zelensky le-a transmis joi seară liderilor UE, într-o videoconferință organizată în timp ce aceștia erau la Bruxelles la Consiliul European, că ”e probabil ultima oară când mă vedeți viu”, scrie publicația Times of Israel, care citează surse diplomtice europene.

El le-a cerut liderilor europeni să adopte sancțiuni dure și imediate la adresa Rusiei pentru a opri invazia în Ucraina.

Informația a fost confirmată de premierul italian Mario Draghi, care a relatat emoționat în fața Parlamentului convorbirea cu președintele ucrainean.

Volodimir Zelensky (44 de ani) a declarat zilele trecute că el ținta numărul 1 a rușilor, iar serviciile americane de informații au explicat că planurile Kremlinului sunt să înlocuiască actuala conducere a Ucrainei cu o echipă de apropiați ai regimului autoritar de la Moscova.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: