vineri

9 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 februarie, 2022

Forțele ruse au intrat în districtul Obolon, situat la circa zece kilometri de centrul Kievului, unde au loc în prezent ciocniri cu forțele ucrainene, transmite presa ucraineana.

”Ministrul Apărării din Ucraina le cere locuitorilor să nu-și părăsească locuințele și să pregătească cocktailuri Molotov”, scrie The Kyiv Independent.
Armata ucraineană  distrus un pod de la granița râului Teteriv pentru a împiedica avansarea în continuare a forțelor ruse.

Autoritățile ucrainene aveau informații că Rusia va ataca Kievul vineri, fiind pregătite cu rachete antitanc furnizate de aliați străini, potrivit The Guardian.


Forțele ruse au sosit la periferia Kievului, joi, când trupele transportate cu elicoptere au atacat un aerodrom chiar în afara orașului, aproape de Obolonsky, relatează AFP.

Trupele ucrainiene își apără pozițiile pe patru fronturi, în ciuda faptului că sunt în inferioritate numerică, a declarat vineri dimineață un oficial din Ministerul ucrainean al Apărării.

Sunt raportate lupte în zonele orașelor Kiev, Liov, Ivano-Frankivsk, Podilsk, Ochakiv, Mariupol, Harkiv, Senkivka și Chernihiv.

Un consilier guvernamental a declarat că „astăzi va fi cea mai grea zi”, în timp ce Rusia încearcă să cucerească capitala Kiev.


Rusia a declanșat joi în Europa cel mai mare război de după încheierea Războiului Rece. Deși Vladimir Putin spera într-o victorie lejeră, Ucraina încă face față, cu greu, atacurilor concertate care vin din sud, est și nord. Predicțiile Occidentale sunt că trupele rusești vor ocupa Kiev până în dimineața zilei de vineri.

În fața agresivității Rusiei, NATO a activat joi planul comun de apărare, luând decizia să își consolideze prezența pe flancul estic. Reacția nu este exagerată în condițiile în care armata rusă a anunțat debutul unor ”exerciții militare” în Transnistria, iar marina rusă blochează tranzitul naval la doar 50 de km de apele României, lângă Insula Șerpilor. Germania și Statele Unite au trimis deja în România noi avioane de luptă Eurofighter și F – 35.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

În timp ce România negociază cu Austria  – prin vizita ministrului Bode la Viena  –  un vot favorabil pe 8 decembrie pentru primirea în spațiul Schengen, nici compania

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: