Purtătorul de cuvânt al Guvernului, citându-l pe premier: "Cineva" a pus piedici privatizării CFR Marfă - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, citându-l pe premier: „Cineva” a pus piedici privatizării CFR Marfă

25 octombrie, 2013

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că în şedinţa de vineri a Executivului s-a discutat despre vânzarea pachetului majoritar de la CFR Marfă, iar premierul Victor Ponta a afirmat că „cineva” a pus piedici acestui proces de privatizare.

Mirel Paladă nu a vrut să dezvăluie despre cine anume este vorba, însă le-a promis jurnaliştilor că vor afla detalii în poziţia publică pe care o va exprima ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, atunci când se va discuta în Parlament moţiunea simplă de cenzură pe privatizarea CFR Marfă, potrivit MEDIAFAX.

El a adăugat că premierul nu a făcut, vineri, nicio altă solicitare privind reluarea procesului de privatizare şi aeste convins că premierul nu s-a referit în comentariul său la fostul ministru Relu Fenechiu sau la actualul ministru, Ramona Mănescu, de vreme ce s-a declarat mulţumit de activitatea lor în procesul de privatizare.


„A fost un comentariu general la adresa felului în care a fost întârziat acest proces de privatizare şi că urmează să se facă privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizării şi despre felul în care acestea s-au reflectat într-o moţiune de cenzură (simplă – n. red.) ce urmează să fie discutată săptămâna viitoare”, a spus consilierul premierului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema privatizării CFR Marfă, pregătită să fie dezbătută săptămâna viitoare.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr