joi

25 iulie, 2024

25 octombrie, 2013

Mirel Palada, purtătorul de cuvânt al Guvernului, a declarat că în şedinţa de vineri a Executivului s-a discutat despre vânzarea pachetului majoritar de la CFR Marfă, iar premierul Victor Ponta a afirmat că „cineva” a pus piedici acestui proces de privatizare.

Mirel Paladă nu a vrut să dezvăluie despre cine anume este vorba, însă le-a promis jurnaliştilor că vor afla detalii în poziţia publică pe care o va exprima ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, atunci când se va discuta în Parlament moţiunea simplă de cenzură pe privatizarea CFR Marfă, potrivit MEDIAFAX.

El a adăugat că premierul nu a făcut, vineri, nicio altă solicitare privind reluarea procesului de privatizare şi aeste convins că premierul nu s-a referit în comentariul său la fostul ministru Relu Fenechiu sau la actualul ministru, Ramona Mănescu, de vreme ce s-a declarat mulţumit de activitatea lor în procesul de privatizare.


„A fost un comentariu general la adresa felului în care a fost întârziat acest proces de privatizare şi că urmează să se facă privatizarea din nou. S-a discutat despre piedicile care au fost puse privatizării şi despre felul în care acestea s-au reflectat într-o moţiune de cenzură (simplă – n. red.) ce urmează să fie discutată săptămâna viitoare”, a spus consilierul premierului.

Vânzarea a 51% din CFR Marfă către Grup Feroviar Român (GFR), companie deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, nu a putui fi finalizată până la termenul limită, 14 octombrie, pentru că unele bănci creditoare ale CFR Marfă nu şi-au dat acordul pentru schimbarea acţionariatului, iar Consiliul Concurenţei nu a avut timpul necesar pentru a se pronunţa asupra tranzacţiei.

Conducerea PDL depus la Camera Deputaţilor o moţiune simplă pe tema privatizării CFR Marfă, pregătită să fie dezbătută săptămâna viitoare.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Sâmbătă seară ne-a trecut tuturor – nu numai lui Donald

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: