cursdeguvernare

joi

19 septembrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Puncte de vaccinare în școli, pentru elevii de peste 12 ani și familiile lor, precum și pentru profesori

24 august, 2021

vaccinare categorii de varsta adolescentiFamiliile cu preșcolari prezintă un risc de 15% mai mare de infectare cu noul coronavirus, iar cele cu copii de la clasele primare în sus au risc de 20- 25%, a declarat, marți, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-Covid. De aceea, autoritățile vor organiza puncte de imunizare în școli pentru elevii peste 12 ani și membrii familiilor lor, precum și pentru cadrele didactice și ceilalți angajați din unitățile de învățământ.

Declarația lui Valeriu Gheorghiță:

„În ceea ce privește vaccinarea în unitățile de învățământ, preocuparea de bază este aceea de a crește accesul la vaccinare al tuturor celor care vor să se vaccineze. Mă refer la copiii eligibili, cu vârsta de peste 12 ani. Vor avea posibilitatea să se vaccineze și cadrele didactice, dar și părinții și bunicii care locuiesc la aceeași adresă.

Vor fi unități de învățământ unde se vor organiza cabinete de vaccinare de sine stătătoare, care să funcționeze pe perioada cât e adresabilitate în rândul unității de învățământ. Acolo unde unitatea de învățământ are un centru de vaccinare în apropiere nu se justifică să se organizeze altul.


În urban și rural, principala logistică care asigură accesul la vaccinare va fi cu echipe mobile. Fiecărei unitate de învățământ îi va fi alocată o unitate mobilă, și unitatea va centraliza periodic persoanele care vor să se vaccineze”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Cum va fi organizată vaccinarea în școli:

  • Se va stabili un interval orar, o zi pe săptămână, se va identifica spațiul unde se poate face vaccinarea.
  • Minorii trebuie să fie însoțiți de un aparținător.
  • Și aparținătorii se pot prezenta ca să fie vaccinați.
  • Cabinete de vaccinare vor fi înființate și în campusuri studențești.

Din septembrie, vor fi acțiuni de informare online la ședințe cu părinții în care se va răspunde la întrebările legate de vaccinare, a adăugat medicul.

Conform datelor prezentate de responsabilii cu campania de imunizare, în România s-au vaccinat împotriva Covid-19 aproape 33.000 de copii cu vârsta între 12 și 15 ani, adică 4% din totalul acestei categorii de vârsă, și peste 150.000 de tineri cu vârsta între 16-19 ani, adică 20% din totalul lor.


„Sunt semnale, deși încă lucrurile nu sunt foarte clare, că infecția cu varianta Delta ar putea cauza forme mai grave în rândul copiilor, iar tinerii și adolescenții sunt expuși unui risc mult mai mare de îmbolnăvire, varianta Delta fiind mult mai transmisibilă”, a explicat Valeriu Gheorghiță.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: