14 august, 2017

UPDATE: Puiu Popoviciu a fost eliberat luni după-amiază contra unei cauțiuni de 200.000 de lire sterline, și pus sub control judiciar, cu brățară de supraveghere – anunță agențiile de știri.

***
Informația inițială:

„Inculpatul Popoviciu Gabriel a fost reținut în cursul acestei zile, de către London Metropolitan Police. Schimbul de date și informațtii a avut loc prin CCPI – Biroul Sirene”, precizează IGPR, citat de News.ro.


Puiu Popoviciu s-a prezentat împreună cu un avocat la Poliţia londoneză, care l-a citat la adresa furnizată de către poliţiştii români, după ce aceştia îl localizaseră pe omul de afaceri.

Urmează procedura legală de extrădare, după ce Poliția Română a informat Curtea de Apel București și Ministerul Justiției, instituțiile abilitate să se ocupe de extrădare.

Fostul om de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost condamnat definitiv, în 2 august, la şapte ani de închisoare în „Dosarul Băneasa”, pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită.

Inculpatul ar fi plecat din țară încă din iunie, când nu se afla sub restricția de părăsire a țării.


Ulterior a fost dat în urmărire internaţională, după ce Curtea de Apel Bucureşti a admis solicitarea poliţiştilor cu privire la eliberarea unui mandat european de arestare pe numele său.

În 9 august, avocatul său, Louis Freeh, fost şef al FBI, a contraatacat virulent, declarându-se „profund dezamăgit” de decizia de condamnare a clientului său, apreciind că sentinţa nu este susţinută nici de fapte şi nici de legislaţie.

Louis Freeh speră ca autorităţile să reanalizeze cazul şi ca „justiţia şi statul de drept” să „impună un alt rezultat”.

Dosarul Băneasca a avut ca obiect intrarea în posesia SC Băneasa Investments SA, controlată de Puiu Popoviciu, a 224 de hectare de teren aparținând domeniului public și situate în Băneasa, prin asocierea cu Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București.

Prejudiciul declarat este de peste 300 milioane de lei. Pe terenul respectiv s-au construit complexul comercial  de lângă Aeroportul Băneasa, un ansamblu rezidenţial și actualul sediu al Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: