joi

11 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 iunie, 2020

Comitetului Executiv Național al PSD a decis luni ca parlamentarii partidului să modifice în Parlament documentul pentru prelungirea stării de alertă pe care Guvernul îl va elabora sub forma unei Hotărâri.

Starea de alertă expiră pe 16 iunie, președintele Iohannis și PNL doresc prelungirea stării de alertă, dar PSD vrea „o stare de tranziție spre normalitate” pentru doar 15 zile. De fapt, e vorba tot de o stare de alertă, în care însă să fie interzise achizițiile directe, să se deschidă spitalele pentru bolnavii cronici și să se redeschidă bisericile pentru slujbe în interior.

Președintele interimar Marcel Ciolacu a anunțat deciziile PSD:


„Aș fi vrut să vă spun mai multe, dar deoarece nu avem nicio analiză de risc, nicio propunere, din partea Guvernului, de prelungire a stării de alertă, nu știm peste câteva ore ce se va întâmpla când va expira starea de alertă. Știm un lucru: în spațiile închise se pot juca păcănele. Știm că în biserici nu se poate intra.

Nu știm dacă bolnavii cronici pot merge în continuare la tratament în spitale. Avem spitale închise, precum este spitalul Colentina, din punctul nostru de vedere, degeaba. Sunt spitale suport COVID cu 0 pacienți.

Am luat o decizie în Comitetul Executiv: tot ce ține de sănătatea românilor va fi votat de PSD. Exclus să votăm în continuare achiziții directe și multe alte aberații care au fost în aceste 3 luni de zile și care n-au ajutat decât pe unii să se îmbogățească.

Ne-am dori o stare intermediară și, împreună cu colegii, am decis: nu va fi prelungită starea de alertă cu mai mult de 15 zile”, a declarat Marcel Ciolacu, după ședința Comitetului Executiv al PSD.


Acesta a confirmat că PSD va include în proiectul de Hotărâre a Guvernului pentru prelungirea stării de alertă o prevedere privind redeschiderea lăcașelor de cult și a instituțiilor culturale

„Cred că dacă păcănelele pot fi deschise și teatrele pot fi deschise. Managerii de teatre au suficientă capacitate să gestioneze aplicarea legii, urmând pe urmă cu adevărat Guvernul să vină cu normele”, a afirmat liderul PSD.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: