duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 noiembrie, 2011

Grupul PSD din Senat a anunţat luni, în plen, retragerea sprijinului politic lui Mircea Geoană şi propunerea ca preşedinte al Senatului să fie Titus Corlăţean. PSD îi cere preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, să facă rocada cu preşedintele Comisiei de politică externă a Senatului, după ce Biroul Politic al partidului a decis să-i ceară acestuia să accepte acest schimb de funcţii, caz în care, spun liderii PDS, nu ar mai fi nevoie de votul în plen, care să-i pericliteze Opoziţiei postul de la conducerea Senatului.

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, cel care i-a lipit lui Geoană eticheta de ”Prostănac” a făcut apel la acesta să ”aibă inteligenţa minimă necesară” pentru a accepta shimbul de funcţii cu Titus Corlăţean.

„Nu mergem pe această cale, să-şi prezinte demisia, să facă vacantă această poziţie de preşedinte al Senatului, ci să fie o rocadă. Este dreptul partidului să facă aşa ceva”, a spus Iliescu.


”Sper să aibă inteligenţa minimă necesară pentru aşa ceva”, a mai spus Iliescu referitor la Geoană.

La rândul lui, Corlăţean a precizat că este constituţional ca Grupul PSD din Senat, care a propus preşedintele Camerei superioare, să facă o altă propunere.

”Acest lucru este foarte bine descris şi de regulamentul Senatului şi de decizia Curţii Constituţionale din 2005 care spune foarte clar că grupul parlamentar care a propus la începutul sesiunii preşedintele Senatului are dreptul să retragă această nominalizare şi să facă o altă nominalizare. Este o decizie a Curţii Constituţionale, cu putere juridică obligatorie. Va fi un vot care să respecte decizia Curţii Constituţionale, orice fel de alt vot nu respectă decizia Curţii”, a susţinut Cărlăţean.

El a mai afirmat că înlocuirea lui Geoană este benefică USL.


La rândul lui, copreşedintele USL, liberalul Crin Antonescu, nu se bagă în decizia partenerilor de la PSD şi spune că senatorii PNL vor vota orice propunere a social-democraţilor.

”Decizia PNL nu poate fi decât – să luăm act de hotărârea PSD în această privinţă, iar senatorii noştri să o susţină. Poziţia de preşedinte al Senatului revine grupului parlamentar al PSD, PSD poate decide dacă domnul Mircea Geoană sau altcineva este reprezentantul PSD în această funcţie”, a spus senatorul PNL.

Mircea Geoană refuză să plece de bunăvoie

„Nu există nicio rocadă. Nu există nicio procedură de înlocuire a preşedintelui Senatului alta decât votul în plen” spune Mircea Geoană. Preşedintele Senatului spune că încercarea sa de înlocuire de către un anumit grup din PSD este „o decizie profund greşiăa, o greşeală strategică majoră (…). Se încearcă în acest moment oferirea către Putere a unei funcţii importante, ultima detinută de către Opoziţie. Se pare ca sunt dispuşi să facă orice ca să scape de Geoană”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: