sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 mai, 2020

PSD somează Guvernul să găsească resursele financiare şi politice pentru dublarea alocaţiilor de la 1 august, altfel social-democrații amenință să depună o moțiune de cenzură, pentru înlocuirea Cabinetului Ludovic Orban.

Potrivit purtătorului de cuvânt al PSD, dacă se dublează alocațiile copiilor, de la 1 august, o moțiune de cenzură va fi depusă dacă nu punctul de pensie nu se majorează la 1 septembrie cu 40%.

Ambele legi privind creșterea spectaculoasă a clor două beneficii, au fost inițiate de PSD – ALDE, dar parlamentarii liberali au votat și ei pentru dublarea alocațiilor.


“Copiii nu au nicio vină că guvernul PNL este incompetent şi că nu reuşeşte să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii şi nu putem decât să le lansăm acest îndemn: Lăsaţi aberaţiile, dublaţi alocaţiile!”, a declarat Lucian Romaşcanu, duminică, într-o conferinţă de presă.

Deși România, ca aproape toate statele din lume, trece printr-o criză considerată mai gravă decât cea declanșată în 2008, în opinia PSD este inabmisibil ca Executivul să spună că nu sunt bani pentru dublarea alocaţiilor. Argumentul social-democrațiilor constă în faptul că Ministerul Finanțelor s-a împrumutat în şapte luni cu aceeaşi sumă cu care s-au împrumutat guvernele PSD în trei ani de guvernare.

“Auzim în spaţiul public permanent că nu sunt bani. În acelaşi timp ştim cu toţii că în şapte luni de guvernare aproape Guvernul Partidului Naţional Liberal şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul Partidului Social Democrat în trei ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nici o comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce se întâmplă cu aceşti bani. Dacă facem un calcul, doar banii împrumutaţi pe 14 zile, ar ajunge pentru dublarea alocaţiilor copiilor”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

“PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel aşa cum am anunţat în mod public în repetate rânduri Partidul Social Democrat va depune o moţiunea de cenzură”, a explicat Lucian Romaşcanu.


Premierul Ludovic Orban a declarat în urmă cu o săptămână că pensiile vor creşte, dar vor creşte cu atât cât va permite economia, precizând că sustenabilitatea sistemului de pensii este fundamentală. Un răspuns similar a dat şeful Executivului şi în legătură cu posibilitatea dublării alocaţiilor.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: