marți

20 februarie, 2024

12 septembrie, 2021

Zeci de mii de persoane au protestat, sâmbătă, în Franţa, Turcia şi Austria faţă de măsurile decise de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus.

În Franţa, aproximativ 160.000 de oameni au participat la demonstrațiile organizate în mai multe orașe cu câteva zile înainte de intrarea în vigoare a obligativităţii de vaccinare anti-Covid a angajaţilor din sistemul sanitar.

Numărul este sub media de aproximativ 200.000 de persoane care au demonstrat împotriva acestor obligativități în cele șase weekenduri anterioare.


La aceste manifestații participă adepți ai teoriilor conspiraționiste, antivacciniști și foști memebri ai mișcării Vestele Galbene,.

La Paris s-au format patru coloane de manifestanţi. “Macron, nu vrem paşaportul”, “Macron, demisia” şi “Nu dictaturii”, au scandat protestatarii, relatează AFP, preluată de News.ro.

La Paris au avut loc şi incidente: forţele de ordine au folosit gaze lacrimogene pentru a-i opri pe manifestanţi în zona Champs-Elysees. Câteva persoane au fost reţinute de poliţişti.

În Austria, la Viena, au manifestat aproximativ 2.000 de oameni, ei scandând: “Libertate!” şi denunţând astfel restricţiile sanitare. Protestatarii au cerut demisia cancelarului Sebastian Kurz.


În Turcia, la Istanbul, au protestat de asemenea aproximativ 2.000 de persoane faţă de restricţiii şi de obligativitatea prezentării dovezii de vaccinare sau a unui test cu rezultat negativ pentru toţi cei care se deplasează cu avionul, autocarul sau trenul, precum şi pentru cei care participă la evenimente cu mulţi oameni.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: