vineri

12 iulie, 2024

4 octombrie, 2020

Circa 100.000 de persoane au protestat sâmbătă seara în Israel împotriva premierului Benjamin Netanyahu, în ciuda noilor restricţii sanitare impuse de autorităţi, care limitează manifestaţiile la maximum 20 de persoane pe o distanţă de un kilometru pătrat de locuinţă, transmite Agerpres.

Poliţia a arestat peste 30 de persoane la Tel Aviv. Protestatarii cer ca Netanyahu, trimis în judecată pentru corupţie, să se retragă din funcţie până când îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă. De asemenea, ei au condamnat modul în care premierul a gestionat al doilea val al pandemiei.

Limitarea numărului de persoane a fost impusă pentru prevenirea răspândirii virusului, potrivit autorităţilor.


Criticii au apreciat că decizia este una anti-democratică şi îl acuză pe premier că încearcă să reprime mişcarea de protest împotriva sa, în contextul în care este judecat pentru corupţie.

Din iunie, zeci de mii de israelieni au protestat în fiecare sâmbătă noapte în faţa reşedinţei premierului din Ierusalim. După ce s-au interzis deplasările, oamenii s-au adunat în localităţile natale din întreaga ţară.

Distanţarea socială a fost respectată şi aproape toţi participanţii la proteste au purtat măşti, potrivit organizatorilor.

În centrul Tel Aviv, poliţia a dispersat un protest mai amplu despre care agenţii au anunţat la megafoane că este „ilegal” pentru că numărul participanţilor era mai mare decât limita permisă.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: