joi

19 mai, 2022

Propuneri pentru CA al TVR: Președinția – Christel Țopescu, Guvernul – George Orbean

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 martie, 2016

tvrAdministrația Prezidențială a anunțat luni că președintele Klaus Iohannis a înaintat Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului propunerile de candidați pentru Consiliul de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Aceste propuneri sunt: Christel Țopescu, în calitate de membru titular, Ana Maria Sandu, în calitate de membru supleant.

George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, a fost propus de guvern pentru a face parte din Consiliul de Administraţie al TVR, au declarat pentru News.ro surse guvernamentale.


Birourile permanente ale Camerei Deputaților și Senatului se reunesc luni în ședință, principala temă de pe ordinea de zi fiind stabilirea unui calendar pentru audierea în comisii și validarea în plenul comun al noului Consiliu de Administrație al Societății Române de Televiziune.

Ședința Birourilor permanente reunite este programată pentru ora 14,00, iar în cadrul acesteia se va stabili data exactă a audierii candidaților propuși pentru a face parte din CA al TVR, în comisiile de specialitate.

Comisiile de cultură ar putea să înceapă audierile fie luni după-amiază, fie marți, de la ora 8,30. Plenul reunit în care vor fi votați membrii CA al TVR ar putea avea loc tot marți, după audieri.

PNL i-a propus pe Ionica Stănciulescu și Radu Carp drept membri titulari, iar pentru supleanți pe Adriana Meseșan.


Din partea grupului parlamentar al minorităţilor naţionale a fost propus ca membru al CA al TVR Raico Cornea, care a mai făcut parte în trecut din Consiliul de Administraţie al televiziunii publice. Raico Cornea este jurnalist la TVR Timişoara.

Nominalizările UNPR sunt Ruxandra Garofeanu ca membru plin şi Cătălin Savu ca membru supleant.

Reprezentanţii UDMR în CA al TVR vor fi consilierul de presă al lui Kelemen Hunor, Debreczeni Hajnal, şi Roszdas Peter, ultimul ca membru supleant.

Copreședintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, afirma, zilele trecute, că în noul CA al televiziunii publice va propune ca membru titular pe Cristian Hadji-Culea, iar ca supleant pe Marius Epure.

PSD îi propune pe Irina Radu, Doinea Gradea şi Alfred Bulai pentru Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Salariații TVR au votat joi numele celor care vor fi propuși Parlamentului pentru viitorul Consiliu de Administrație, cei doi aleși fiind Monica Ghiurco și Gabriel Giurgiu. Următorii doi în ordinea numărului de voturi obținute- Cornel Mihalache și Luminița Velciu- au fost desemnați membri supleanți.

Consiliul de Administrație al televiziunii publice a fost demis după ce raportul de activitate al SRTv pe anul 2014 a fost respins în plenul Parlamentului pe 23 septembrie 2015. În aceeași zi, Irina Radu a preluat conducerea interimară.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: