duminică

3 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 ianuarie, 2014

Ministerul Finanțelor Publice, şi Ministerul Economiei au semnat joi, cu ambasadorul Elveției Jean – Hubert LEBET, Acordul de proiect “Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri”, proiect care va fi derulat prin cec Bank.

Proiectul vizează acordarea de credite de investiții pentru IMM-urile din România în 4 domenii prioritare: producție, servicii medicale, turism, comercializarea sistemelor/ echipamentelor specifice economisirii de energie şi a celor care utilizează resurse de energie regenerabile pentru eficientizarea propriei activităţi, potrivit unui comunicat primit de la Ministerul Finanțelor.

Acesta reprezintă al doilea acord de proiect semnat în cadrul “Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”.


“Programul Româno-Elveţian pentru IMM-uri” urmărește creșterea numărului de locuri de muncă la nivelul IMM-urilor, îmbunătățirea ratei de supraviețuire a start-up-urilor, precum și creșterea profitabilității celor 4 sectoare vizate și a cifrei de afaceri a IMM-urilor.

Proiectul, al cărui beneficiar este Departamentul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri și Turism, are o valoare de 28.524.286 CHF (23 milioane de euro), din care 20.000.000 CHF reprezintă grantul elveţian, iar diferența de 8.524.286 CHF reprezintă contribuția băncii cec Bank în acest program. Perioada de implementare a proiectului este de 5 ani de la data semnării acordului.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: