luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 decembrie, 2021

Bugetarii ar urma să primească din nou vouchere de vacanță în valoare de 1.450 de lei în 2022, potrivit unui proiect de OUG inițiat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Aceste tichete se vor acorda până în 2026 și pot fi folosite doar pe teritoriul României.

Impactul asupra cheltuielilor bugetare determinat de acordarea voucherelor de vacanță în perioada 1 ianuarie 2022 – 31 decembrie 2026 este de circa 8,65 miliarde de lei (echivalentul a 1,73 miliarde de euro), potrivit notei de fundamentare.


”Acordarea în perioada 1 iulie 2017 – 31 decembrie 2020, a indemnizaţiilor de vacanţă sau a primelor de vacanţă, după caz, sub forma voucherelor de vacanţă, în valoare de 1.450 lei s-a dovedit a fi o măsură cu efecte benefice asupra industriei turismului din România încurajând un număr de circa un milion de salariaţi români din cadrul instituţiilor de stat sau al societăţilor în care statul este acţionar unic sau majoritar, să-şi petreacă concediile în ţară”, se arată în nota de fundamentare.

Inițiatorii mai argumentează că vouchere de vacanță au atenuat ”o mare parte” din efectele negative ale pandemiei asupra sectorului turistic și dus la creșterea numărului de solicitări de autorizare a unităților de cazare. La nivel național, creșterea ar fi fost de 10%, potrivit datelor comunicate de minister.

”Măsura menţinerii acordării voucherelor de vacanţă, în cuantum de 1.450 lei, până la data de 31 decembrie 2026 (…) va sprijini industria ospitalităţii, puternic afectată de efectele pandemiei COVID 19, în sensul recuperării pierderilor suferite ca urmare a suspendării activităţii structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi/sau alimentaţie publică sau a restrângerii circulaţiei persoanelor în anumite zone cu grad de infectare ridicat”, se mai arată în nota de fundamentare a OUG.

În perioada 2022 – 2026, voucherele de vacanţă vor fi emise doar pe suport electronic.


OUG prevede totodată prelungirea valabilităţii voucherelor emise în perioada ianuarie – decembrie 2020 până la data de 31 decembrie 2022.

Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: