miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 decembrie, 2010

Guvernul a pus la punct un priiect de lege prin care reglementează organizarea şi funţionarea Departamentului de Luptă Antifraudă (DLAF). Potrivit documentului, firmele, entităţile publice sau private şi persoanele fizice vor fi obligate să le permită reprezentanţilor DLAF accesul în sedii, maşini, pe terenuri sau în orice alt loc unde se desfăşoară activitaţi economice.

DLAF va vaea dreptul să ceară informaţii şi, în cazul unei „imposibilităţi temporare” din partea celui chestionat, să le obţină în scris îm maximum zece zile. Documentele de cotrol întocmite de DLAF vor avea putere de mijloace de probă, potrivit Codului de Procedură Penală. Refuzul unei persoane sau a unei firme de-a coopera la solicitatrea DLAF va fi sancţionat cu amendă de până la 5000 de lei.

Prin proiectul de lege, guvernul doreşte să asigure posibilitatea DLAF de-a apăra interesle financiare ale Uniunii Europene.Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: