sâmbătă

13 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 octombrie, 2012

Ministerul Agriculturii a lansat în dezbatere un proiect de Hotărâre de guvern care va schimba modul în care se comercializează în piețe legumele și fructele.

Potrivit proiectului de HG, piețele agroalimentare vor fi reorganizate: la tarabele din piețe vor avea voie să vândă produse numai persoane fizice cu certificat de producător, iar legumele și fructele trebuie să provină numai din producția autohtonă.

Persoanele juridice nu vor mai avea voie să închirieze tarabe, ele își vor comercializa marfa în spații ”delimitate strict” și amenajate în cadrul piețelor.Aceste spații vor trebui înregistrate la Registrul Comerțului ca puncte de lucru.


Iată câteva prevederi:

(4) Pe tarabele din cadrul pieţelor agroalimentare este permisă comercializarea en detail a legumelor şi fructelor proaspete exclusiv de către producătorii agricoli persoane fizice şi numai a produselor din producţie proprie, autohtonă.

(5) Persoanele juridice pot comercializa legume şi fructe proaspete în spaţii individuale din cadrul pieţelor agroalimentare, delimitate distinct, amenajate corespunzător pentru depozitarea şi comercializarea acestor produse, cu respectarea normelor de evidenţă şi fiscalitate prevăzute de legislaţia în vigoare şi existenţa caselor de marcat.

(6) Comercianţii en gross de legume şi fructe au obligaţia în momentul achiziţionării, a înscrierii cantităţilor achiziţionate în borderoul de achiziţii cu regim special, personalizat prin imprimarea datelor de identificare pentru fiecare utilizator şi elemente de siguranţă.


Hotărârea de guvern va intra în vigoare la 120 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial, tocmai pentru a da timp piețelor să se reorganizeze, iar comercianților să intre în legalitate cu certificatele de producător.

(Proiectul integral de HG poate fi citit AICI)

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: