sâmbătă

28 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2020

Angajatorii ar putea suplimenta contribuția angajaților la pensiile private obligatorii „în limita a 150 de euro lunar, cu posibilitatea deducerii acestei sume din impozitul pe profit sau impozitul pe venitul micro-întreprinderilor”, prevede un proiect legislativ depus la Senat.

În expunerea de motive se menționează că „deși nivelul contribuțiilor individuale ar fi trebuit să ajungă de peste 4 ani la un nivel de 6% din venitul brut al salariatului, calendarul de creștere de la 2,5% la 6% a suferit constant blocări (în anii 2009 și 2015) și chiar regres (anul 2017) când cota de 5% a fost redusă la 3,75% printr-o decizie cu totul arbitrară”.

„Prezenta propunere legislativă creează mecanismul necesar, astfel încât, pe lângă contribuția obligatorie stabilita de art. 43 alin. 3 (Legea nr.411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat), angajatorul să poată contribui suplimentar în contul participantului la Pilonul II, în limita a 150 de euro/lunar, cu posibilitatea deducerii acestei sume din impozitul pe profit sau din impozitul pe venitul micro-întreprinderilor”, mai scrie în documentul menționat.


Pe lângă fidelizarea angajaților, unul din efectele măsurii ar fi generarea unui „activ superior al participantului la fondul de pensii administrat privat și pensie pentru limita de vârsta mult mai mare”.

Proiectul a fost inițiat de senatoarea PNL Eleonora Carmen Hărău.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: