marți

24 mai, 2022

Program-pilot pentru distribuirea vaccinului BioNTech – Pfizer în 4 state americane

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2020

Compania farmaceutică americană Pfizer lansează un program-pilot de livrare a vaccinului său experimental anti-Covid-19 în patru state americane, transmite Reuters.

Acțiunea va testa astfel problemele legate de distribuţie, în condițiile în care serul dezvoltat de BioNTech are o instabilitate ridicată și necesită stocarea și transportarea la temperaturi extrem de coborâte.

Vaccinul a demonstrat o eficacitate de peste 90% în prevenirea COVID-19, dar trebuie transportat şi păstrat la -70 grade Celsius, semnificativ sub standardul de temperatură obișnuit, de 2-8 grade Celsius pentru vaccinuri.


„Suntem încrezători că rezultatele acestui program-pilot de livrare a vaccinurilor va servi ca model pentru alte state ale SUA şi pentru guverne internaţionale, în contextul în care acestea se pregătesc să implementeze programe eficiente de vaccinare COVID-19”, a transmis Pfizer luni într-un comunicat.

Pentru acest program au fost selectate Rhode Island, Texas, New Mexico şi Tennessee, luându-se în calcul diferenţele dintre ele în ce priveşte mărimea totală, diversitatea populaţiei, infrastructura de imunizare şi nevoia de a ajunge la persoane din aşezări urbane şi rurale variate.

Cele patru state nu vor primi doze de vaccin mai devreme decât altele şi nici condiţii speciale în virtutea programului pilot, a precizat Pfizer.

Compania se aşteaptă să strângă suficiente date de siguranţă despre vaccin pe baza testelor pe scară largă de ultimă fază, aflate în desfăşurare, până în a treia săptămână din noiembrie, înainte de a cere autorizarea pentru utilizare de urgenţă.


Pfizer şi partenerul său BioNTech SE au încheiat un acord de 1,95 miliarde de dolari pentru a livra 100 milioane de doze de vaccin guvernului SUA, care deţine opţiunea de a mai cumpăra 500 milioane de doze suplimentare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Luni, un al doilea gigant pharma, compania americană Moderna, a anunţat că vaccinul său experimental are o eficacitate de 94,5% în prevenirea Covid-19, pe baza datelor preliminare ale testării de ultimă fază, un anunţ care a impulsionat speranţele că un vaccin împotriva bolii cauzate de noul coronavirus ar putea fi disponibil pentru inoculare în curând.

Atât vaccinul dezvoltat de Pfizer, cât şi cel al Moderna utilizează o tehnologie nouă, denumită ARN mesager sintetic, care activează sistemul imunitar împotriva virusului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: