joi

11 aprilie, 2024

8 februarie, 2024

Un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului dual, având ca țintă pregătirea a aproximativ 50.000 de elevi anual, va fi propus mediului de afaceri din România, pentru a rezolva una dintre problemele structurale ale economiei – deficitul de lucrători calificați-, a anunțat joi premierul Marcel Ciolacu.

Propunerea va fi prezentată partenerilor sociali săptămâna viitoare, când va avea loc o întâlnire cu patronatele din Confederaţia Concordia şi Consiliul Naţional al IMM-urilor, și va face parte dintr-un pachet de măsuri pentru spijinirea firmelor, conform explicațiilor oferite de premier, joi, în debutul ședinței de Guvern.

„O altă prioritate, după discuţiile din ultimele săptămâni cu reprezentanţii tuturor marilor investitori, atât români, cât şi străini, este să găsim soluţii pentru deficitul forţei de muncă. Este o problemă structurală a economiei şi, de aceea, voi propune mediului privat un Program naţional pentru extinderea accelerată a învăţământului Dual.


Acest parteneriat trebuie să ne permită ca, în următorii cinci ani, să avem 50.000 de locuri anual cerute de mediul de afaceri în învăţământul dual, de cinci ori mai mult ca acum. Până să comasăm alegeri, propun să comasăm efortul dintre stat şi mediul privat pentru a găsi soluţii care să ajute concret economia”, a declarat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: