duminică

28 aprilie, 2024

8 martie, 2024

Universitatea Româno-Americană din București a găzduit joi o masă rotundă în cadrul căreia a fost lansat programul educațional pentru excelență în managementul organizațiilor inspirat de “Baldrige Performance Excellence Program”.

“Ne dorim ca Romanian Performance Excellence Program să devină un cadru național de excelență, catalizator pentru organizațiile din România care să atingă niveluri de performanță de clasă mondială pentru a atrage și reține profesioniști români din țară și de a atrage pe cei plecați”, a declarat Marius Bostan, coordonatorul programului.

La această reuniune au participat reprezentanți din mediul academic, antreprenori, manageri și studenți. Programul este o inițiativă Repatriot, coordonată de Fundația Națională a Tinerilor Manageri și care se bucură de sprijinul și parteneriatul Universității Româno-Americane.


“Romanian Performance Excellence Program” utilizează principiile programului “Malcolm Baldrige National Quality Award” pentru a defini, dezvolta, evalua și promova standarde de excelență pentru organizațiile românești: pentru întreprinderi, universități, instituții de sănătate și agenții guvernamentale, regionale și locale. Acest program va contribui la îmbogățirea sistematică a culturii organizaționale în România, la crearea de oportunități pentru profesioniștii din țară, dar și pentru atragerea românilor din diaspora.

Transfer al experienței din SUA

Steven Hoisington, expert și judecător Baldrige în Statele Unite, a vorbit despre istoria organizației Baldrige, despre originile ei de la începutul anilor 1980, în SUA.

“Atunci, Statele Unite aveau dificultăți în a concura cu Japonia, în special în domeniul electronicelor și al automobilelor. Președintele Ronald Reagan a creat atunci un comitet în care a reunit pe cei mai buni oameni de afaceri din lume ca să stabilească criterii pentru evaluarea și îmbunătățirea activității companiilor și pentru a împărtăși cele mai bune practici”, a spus Steven Hoisington.

Inițiativa președintelui Reagan a dus în 1988 la crearea “Malcolm Baldrige National Quality Award” și, mai târziu, la “Baldrige Performance Excellence Program”, programul educațional care stă la baza “Romanian Performance Excellence Program”.


“Am fost bucuros să răspund chemării Repatriot care își dorește o Românie mai bună cu organizații mai competitive și inovative, modele de excelență în activitatea lor care să ajute România să fie mai atractivă și un loc cu oportunități profesionale pentru cât mai mulți români. Mă bucur să pot ajuta la transferul de know-how managerial performant de la profesioniști americani și români în organizațiile românești”, a mai spus Steven Hoisington, un profesionist cu o experiență extraordinară în management, care a participat la transformări organizaționale în toată lumea.

Fostul ambasador american Adrian Zuckerman: România are nevoie de organizații mai competitive, inovative și orientate spre excelență

O intervenție specială a avut fostul Ambasador al Statelor Unite, Adrian Zuckerman, care a vorbit despre “uimitorul program de excelență Baldrige, calea spre viitor”. Ambasadorul Zuckerman a vorbit și despre importanța relațiilor apropiate dintre țările noastre: “România și Statele Unite au un viitor strălucit împreună. Am spus mereu că America este cel mai bun prieten și aliat al României și indiferent de ce se spune, SUA nu pleacă nicăieri, va fi mereu aici și va ajuta România să crească, să se dezvolte și să depășească moștenirea comunistă. Atunci România va avea cu adevărat o piață liberă, o piață capitalistă, care va dezlănțui adevăratul potențial al României, despre care toată lumea vorbește. Una din căile prin care România își poate atinge potențialul este prin programul Baldrige.”   

Programul, o investiție în arhitecții viitorului României – rectorul Universității Româno-Americane

“Programul inspirat din prestigiosul model Baldrige semnifică nu doar un pas înainte în educația managerială din România, ci și un angajament ferm în direcția excelenței și inovației. Prin integrarea acestui model în contextul României, ne aflăm în fața unei oportunități unice de a îmbunătăți construcția noastră economică și socială cu lideri și organizații pregătite să concureze pe scena globală. Ambiția noastră este semnificativă, dar fundamentală: ne străduim să cultivăm o Românie în care afacerile nu doar rezistă, ci prosperă prin inovație și excelență. Ne propunem să cultivăm lideri care nu doar conduc întreprinderi; ei inspiră comunități, urmăresc nu doar profitabilitatea, ci deblochează potențialul uman și contribuie la binele comun. Dincolo de a fi doar un simplu curs de management, programul întruchipează o promisiune pentru viitorul României, o investiție în arhitecții acestui viitor”, a declarat Prof.univ.dr.habil. Costel Negricea, Rectorul Universității Româno-Americane.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: