joi

20 iunie, 2024

9 iulie, 2023

Samsung Electronics estimează o scădere a profitului cu 96% în trimestrul doi al anului 2023, față de aceeași perioadă a anului trecut, din cauza cererii reduse pentru cipuri de memorie.

Cel mai mare producător de cipuri dinamice cu acces aleatoriu din lume estimează profitul operaţional din trimestrul aprilie-iunie la 600 de miliarde de woni coreeni (459 de milioane de dolari), în scădere de la 14.100 miliarde de woni coreeni în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform CNBC, citată de News.ro.

Acesta ar fi cel mai mic profit trimestrial al companiei de la cele 590 de miliarde de woni înregistrate în primul trimestru al anului 2009, potrivit datelor anterioare ale companiei.


Prognoza profitului pentru trimestrul al doilea este în mare măsură conformă cu aşteptările analiştilor, de 555 de miliarde de won coreeni, potrivit Reuters, care citează date ale firmei Refinitiv.

De asemenea, Samsung a estimat veniturile din trimestrul doi la 63.750 miliarde de woni coreeni, în scădere cu 17,4% faţă de 77.200 miliarde de woni coreeni în urmă cu un an.

Stocurile de cipuri făcute în pandemie au dus la diminuarea actuală a cererii

Compania urmează să publice raportul financiar complet pe 27 iulie.

În timpul boomului provocat de pandemie, producătorii de smartphone-uri şi PC-uri au stocat cipuri de memorie, pe măsură ce cererea de dispozitive de consum a crescut.


Dar acele companii se confruntă acum cu stocurile de cipuri în exces, deoarece consumatorii cumpără mai puţine electronice din cauza inflaţiei ridicate.

Ca urmare, preţurile pentru cipurile de memorie au scăzut.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: