vineri

26 aprilie, 2024

10 august, 2017

Banca Transilvania (TLV) a raportat un profit net de 496 de milioane de lei, cu circa 8% peste nivelul din perioada similară a anului trecut, profitul la nivelul întregului Grup BT fiind de 513 milioane lei (+ 6%), potrivit raportului trimis la Bursa de Valori București (BVB).

Activele Grupului BT se cifrau la 53,4 miliarde lei, din care banca deține 53,2 miliarde lei, la un an de la finalizarea preluării Volksbank România, potrivit raportului finaciar al băncii.

Grupul BT a încheiat primul semestru din acest an cu active de 53,4 miliarde lei, din care banca deține 53,2 miliarde lei. Creditele nete – inclusiv leasing – reprezintă 54% din activele grupului.


„În perioada următoare, sperăm să vedem un nivel de predictibilitate mai ridicat al politicilor publice, care să conducă la un ritm mult mai mare de investiții publice și private, la care am dori să ne alăturăm, ca bancă a oamenilor întreprinzători. (…) Bankingul se schimbă radical, cu viteză foarte mare și, înțelegând aceste lucruri, derulăm un program complex de tehnologizare și digitalizare, cu scopul simplificării businessului și a relației noastre cu clienții. Investim în platforme online și în fluxuri, dar în același timp suntem atenți și la riscuri, pentru a fi o banca de rețea digitalizată cât mai aproape de ceea ce își doresc clienții”, a declarat Horia Ciorcila, președintele Băncii Transilvania.

Soldul brut al creditelor Băncii Transilvania au crescut cu 5% în primul semestru pe toate liniile de business (inainte de înregistrarea scoaterilor în afara bilanţului”. În acest inverval, BT a acordat 80.000 de credite noi clienţilor persoane fizice, IMM si Corporate, reprezentând în total peste 6 miliarde lei.

Aproape 45% dintre companiile înființate în acest an în România – şi anume, aproximativ 34.000 din circa 80.000 – şi-au deschis cont la Banca Transilvania, în primele şase luni ale anului.

Solvabilitatea băncii este de 18,35%, fără a include rezultatul primului semestru 2017. Rata expunerilor neperformante BT (conform definitiei europene) este de 8,1%, iar gradul de acoperire cu provizioane totale a expunerilor neperformante este de 65%.


Veniturile nete din dobânzi ale băncii s-au cifrat la 886 milioane de lei, iar cele operaţionale au coborât la 1,26 miliarde de lei, de la 1,4 miliarde lei în iunie 2016.

Numărul clientilor activi IMM & microcompanii a crescut cu peste 18% până la aproape 230.000. Plasamentele pe acest segment au urcat cu 47% față de iunie 2016, până la 1,6 miliarde de lei.

În retail banking, Banca Transilvania avea, la finalul lunii iunie, aproape 3 milioane de carduri, cu un volum de 22 de miliarde lei suma tranzactionata in primele 6 luni ale anului. De asemenea, Banca a acordat aproape 35.000 de credite (non-card), iar o crestere semnificativa fata de iunie 2016 s-a inregistrat la creditele de nevoi curente: +24% valoric, respectiv +14% numeric.

Pe segmentul Corporate, BT a finalizat implementarea abordării diferențiate între clienții Large Corporate și Middle Corporate, cu echipe dedicate. Producția noua de credite s-a ridicat la 2,8 miliarde lei.
De asemenea, în primele şase luni ale anului, numărul clienţilor BT care folosesc internet banking a ajuns la 900.000, iar peste 300.000 de clientţii au mobile banking.
Grupul Banca Transilvania are următoarele domenii de activitate: bancar, care este desfăşurat de către Banca Transilvania , leasing şi credite de consum, care sunt desfăşurate în special de BT leasing Transilvania IFN S.A., BT Operaţional leasing S.A., BT Direct IFN S.A. şi BT leasing MD S.R.L., credite IMM-uri, care sunt desfăşurate prin BT Microfinanţare IFN SA managementul activelor, care este desfăşurată de BT Asset Management S.A.I. S.A. De asemenea, Banca deţine controlul în 4 fonduri de investiţii pe care le şi consolidează prin metoda consolidării globale.

Banca are 54 de sucursale, din care una în Italia, 452 agenţii, din care una în Italia, 26 puncte de lucru, 7 divizii de medici, 2 agenţii private banking în România şi Italia şi un centru regional situat în Bucureşti. Grupul avea la 30 iunie 7.826 angajaţi (31 decembrie 2016: 7.573 angajaţi), iar banca 7.218 angajaţi (31 decembrie 2016: 7.014 angajaţi).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: