marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2018

Ioan Ştefan Groza (foto), profesor al Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Cluj-Napoca, coordonator al Disciplinei de Reproducţie, Obstetrică şi Ginecologie, a fost numit secretar de stat în Ministerul Educaţiei, prin decizie a premierului Dăncilă, decizie publicată marți în Monitorul Oficial.

Potrivit presei din Cluj, Ștefan Groza, un apropiat al fostului ministru Ioan Rus, a fost implicat într-un scandal după ce la o întrunire a profesorilor de la patru universităţi pe tema îmbunătăţirii învăţământului superior, organizată din fonduri europene şi desfăşurată la Predeal, şi-au facut apariţia mai multe dansatoare exotice.

Ioan Stefan Groza, care era manager al proiectului cu fonduri europene, a declarat atunci că animatoarele ar fi intrat în sala de conferinte dupa încheierea dezbaterilor şi că ar fi fost vorba despre o „surpriza” din partea conducerii hotelului.


Ștefan Groza, care a mai lucrat pe un post de director în Ministerul Educaţiei în perioada în care ministru al Educaţiei era Sorin Câmpeanu, a fost acuzat de plagiat. ”Nu este adevărat că sunt acuzat de plagiat. Sunt suspiciuni de plagiat, ceea ce este diferit”, afirma Ştefan Groza la momentul apariţiei acestor acuzaţii.

(Citiți și: ”Varujan Pambuccian / O privire în economia iminentă: De ce este nevoie să schimbăm urgent sistemul educațional”)

Ioan Ştefan Groza, în vârstă de 62 de ani,  a candidat de mai multe ori pentru postul de rector al USAMV Cluj-Napoca, însă a pierdut.

Presa locală a mai scris că proaspătul secretar de stat, care ar fi fost promovat în Ministerul Educaţiei de Sorin Câmpeanu, ar fi înmatriculat direct în anul trei studenţii unei şcoli postliceale de zootehnie din Israel, în perioada în care era decanul Facultăţii de Medicină Veterinară. De asemenea, el ar fi redus numărul de ore sub limita impusă de o directivă europeană, iar ulterior decizia a fost validată printr-o hotărâre de guvern.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: