marți

16 iulie, 2024

30 mai, 2024

Decizie adoptată joi de guvern: Produsele în ambalaje non-SGR (fără garanția de 50 de bani) care se află în stocul producătorilor sau al comercianților vor putea fi vândute până la sfârșitul acestui an.

Decizia amâna cu 6 luni termenul limită – de 30 iunie 2024 – până la care aceste produse mai puteau fi vândute.

În motivarea deciziei se invocă dificultățile operatorilor economici: „Luând în considerare complexitatea sistemului și dificultățile operatorilor economici de a se adapta la realitățile economice și dinamica relațiilor de afaceri din societate, semnalate MMAP, a devenit mai mult decât necesar modificarea termenului impus prin Hotărârea Guvernului nr. 1075/2023, pentru a nu periclita nu doar unele întreprinderi, ci pentru a nu duce la destabilizarea economiei naţionale întregi”.

Sistemul SGR a fost lansat la 30 noiembrie, iar garanția pentru ambalaj este de 50 de bani. În decembrie au fost foarte puține ambalaje SGR la raft, dar numărul acestora a crescut puternic după 15 ianuarie.

La început de martie s-au colectat peste un milion de ambalaje pe zi, în timp ce media pe februarie a fost de 600.000/zi.


Sistemul Garanție – Returnare (SGR) se aplică pentru ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse între 0,1 litri şi 3 litri, inclusiv.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: