joi

18 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 decembrie, 2019

Producția industrială din Germania a scăzut în mod neașteptat în octombrie, reînnoind temerile cu privire la perspectivele sale de creștere economică, în contextul în care coloana sa vertebrală, producția, este puternic afectată de conflictele comerciale de la nivel global și de problemele din industria auto, potrivit Reuters.

Producția a scăzut cu 1,7%, analiștii mizând pe o creștere modestă de 0,1%. Producția de bunuri de capital a scăzut cu 4,4%, cel mai pronunțat declin al ultimilor cinci ani.

Cea mai mare economie din Europa trece printr-o perioadă delicată, fabricile orientate preponderent spre export fiind afectate de tensiunile comerciale, în vreme ce industria auto se pregătește pentru impactul Brexitului.


În cel de-al zecelea an consecutiv de creștere, economia germană s-a bazat mai mult pe consum, exporturile fiind slăbite, ceea ce a generat o contracție a PIB de 0,2% în trimestrul al doilea.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: