Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat marți, 31 mai, pensionarea procurorului Bogdan Licu, proaspăt numit, după îndelungi controverse, La Curtea Constituțională a României.
CSM a decis trimiterea catre presedintele Romaniei Klaus Iohannis a propunerii de eliberare din functie prin pensionare a lui Bogdan Licu.
Prim-adjunctul PICCJ va iesi la pensie incepand cu 10 iunie 2022, cu cinci zile inainte sa isi inceapa mandatul de judecator CCR.
“Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dupa suplimentarea ordinii de zi, a hotarat inaintarea catre Presedintele Romaniei a propunerii privind eliberarea din functie, prin pensionare, incepand cu data de 10.06.2022, a domnului DIMITRIE – BOGDAN LICU, prim – adjunct al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.” – scrie în minuta de ședință a CSM.
Bogdan Licu are 52 de ani și a fost validat, din partea PSD, ca membru al Curții Constituționale a României – CCR.
(Citiți și: ”Cristian Grosu / O comparație rușinoasă. Protejarea Constituției și cazul Licu”)
Alegerea sa pentru CCR a fost una din cele mai rușionase decizii politice în ce privește avansarea unui magistrat:
în noiembrie 2021, Licu Bogdan Licu a câștigat în instanță dreptul de a renunța benevol la titlul de doctor obținut cu o teză suspectată de plagiat.
Emilia Șercan scrie că Bogdan Licu a obținut nota 5 la examenul de licență la Drept penal, materie fundamentală pentru un procuror – cu atât mai mult pentru un procuror aflat la vârful ierarhiei. La examenul de Drept civil a obținut nota 6.
Ulterior, a urmat un cursuri la Colegiul Naţional de Apărare și la Colegiul Superior de Siguranţă Naţională.
Bogdan Licu ar putea avea o pensie de cărca 28.000 lei/lună, pe care o va cumula cu sarariul de judecător CCR.
***
Un răspuns
A intrat (https://www.dw.com/ro/bogdan-licu-ccr-%C8%99i-mentalitatea-de-interlop/a-61667374 ) … ca sa plece cumuland pensia si salariul . Acest ” cadru legal” este clocit si aprobat de marii deontologi si marile constiinte ale sistemului nostru juridic pentru care camasa este mai aproape de corp decat haina . Q.E.D.