marți

16 aprilie, 2024

22 martie, 2012

Procurorul general al României, Laura Codruţa Kovesi, a dispus joi un control la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Galaţi, pentru a cerceta modul în care procurorii au dispus măsurile judiciare în cazul deputatului Mihail Boldea.

”Având în vedere cercetările efectuate în cauza privind pe inculpatul Boldea Mihail, deputat în Parlamentul României, aflată în instrumentarea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Galaţi (…) procurorul general, Laura Codruţa Kovesi, a dispus efectuarea unui control operativ, prin procuror anume desemnat din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de urmărire penală şi criminalistică”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de casație și Justiție.

Controlul urmărește stabilirea modalităţilor de valorificare a informaţiilor şi măsurile dispuse de procurorii DIICOT, ca urmare a monitorizării deputatului Boldea, pentru perioada cuprinsă între data de 16 martie 2012 – aducerea la cunoştinţă a învinuirii şi 22 martie 2012 – data emiterii mandatului de arestare în lipsă.


Deputatul Mihail Boldea este cercetat penal pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Parlamentarul a părăsit România la data de 17 martie, înainte ca Parlamentul, prin Camera Deputaţilor, să încuviințeze percheziția domiciliară, reţinerea şi arestarea preventivă a inculpatului, votul fiind dat pe 20 martie.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: