Procurorul general al României, Tiberiu Niţu (foto), a declarat vineri că în cazul elevilor conduși pentru audieri magistrații Parchetului de pe lângă Tribunalul București și polițiștii au acționat cu respectarea Codului de procedură penală.
”Libertatea de a aprecia asupra modului în care se desfăşoară o anchetă penală o are procurorul de caz. Din punct de vedere de procedură penală am fost informat că procurorul a acţionat procedural”, a declarat Niţu, la un eveniment al Uniunii Juriştilor din România.
El a recunoscut că nu cunoaște numărul citațiilor emise pe numele elevilor.
”Nu pot spune câţi învinuiţi sunt, pentru câţi s-au emis mandate de aducere, pentru câţi au fost trimise citaţii”, a mai spus procurorul general al României.
Premierul Victor Ponta a susținut vineri că polițiștii nu au mandat pentru conducerea elevilor la audieri, în ancheta privind presupuse fraudare a examenului de bacalaureat, la liceul Bolintineanu din București.
Șeful Guvernului a cerut, astfel, ministrului Justiției, Robert Cazanciuc, să discute, pe cale ierarhică, cu procurorul general, Tiberiu Nițu, despre aceste proceduri.
“O să vorbesc cu ministrul Justiţiei să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică. Nu trăim în vremurile lui Daniel Morar (fostul procuror-șef al DNA – n.r.) şi ale comuniştilor, să luăm oamenii de pe stradă, cu atât mai puţin copii”, a declarat Victor Ponta.
Parchetul de pe lângă Tribunalul București a declanșat urmărirea penală ”in rem” în cazul unor presupuse fraude la examenul de Bacalaureat, la Liceul ”Dimitrie Bolintineanu” din Capitală.
2 răspunsuri
“O să vorbesc cu ministrul Justiţiei să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică. Nu trăim în vremurile lui Daniel Morar (fostul procuror-șef al DNA – n.r.) şi ale comuniştilor, să luăm oamenii de pe stradă, cu atât mai puţin copii”, a declarat Victor Ponta.
Povestea vorbei de vorbit discutii …fie si ‘pe cale ierarhica’
Anton Pann, citez:
„Aideţi să vorbim de geabă
Că tot n-avem nici o treabă,
Fiindcă,
Gura nu cere chirie,
Poate vorbi orice fie.
De multe ori însă,
Vorba, din vorbă în vorbă
Au ajuns şi la cociorbă.
Şi atunci vine proverbul:
Vorba pe unde a ieşit
Mai bine să fi tuşit.”
Fundamentarea culturala a coruptiei vine de acolo ca intelectualul alege azi sa-l slujeasca pe bogat, nu pe amarât. Demonstratia de forta de la liceul din sectorul USL Vanghelie este insuficienta pentru primirea in Schengen tocmai pentru ca occidentalii vor sa stie si cum iau bacul beizadelele bogatilor! Daca un creier a avut imaginea pe tara a coruptiei la bac, e limpede cum a ales directia loviturii principale. Nu vom face progrese reale decât atunci când intelectualii vor cere printr-o scrisoare deschisa ofiteri acoperiti si mai multa tehnica in toate institutiile educative si culturale! Nu vom mai avea absurditatea cu un singur liceu din RO mânjit de coruptie la bac!