vineri

29 septembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 august, 2019

Ana Birchall, ministrul Justiției, a fost invitată în septembrie, la Washington, de către procurorul general al SUA, William Barr, potrivit unui comunicat al Departamentului american al Justiției, în care se arată că instituția o consideră un ”partener vital și de încredere în lupta anticorupție”.

La întâlnirea din septembrie ar urma să se discute despre cum o poate sprijini Departamentul american pe Birchall în „sarcina vitală” privind întărirea legilor anticorupție.

Comunicatul lui William Barr subliniază că Departamentul de Justiție salută „oportunitatea de a se întâlni din nou cu un partener de încredere care este devotat luptei pentru statul de drept”.


„Șefia lui Birchall vine într-un moment vital pentru România, unde controversele au ridicat întrebări cu privire la respectarea valorilor statului de drept și au diminuat încrederea publică și au provocat creșterea îngrijorării comunității internaționale. Sub conducerea lui Birchall, România poate, încă o dată, fi un model în regiune pentru progresul pe probleme anticorupție”, arată comunicatul.

Comunicatul Departamentului Justiției amintește că procurorul general și ministrul Birchall s-au întâlnit pentru prima dată în iunie la București, pentru reuniunea ministerială UE-SUA în domeniul Justiției și Afacerilor Interne, în timpul președinției României a Consiliului Uniunii Europene.

Comunicatul vine după ce, la sfârșitul săptămânii trecute, premierul Viorica Dăncilă a anunțat remanierea Anei Birchall din funcția de ministru al Justiției și înlocuirea sa cu Dana Gîrbovan.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Pachetul de măsuri fiscale pentru echilibrarea bugetului elaborat de guvern

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: