marți

17 mai, 2022

Procurorul general al SUA a autorizat cercetarea acuzațiilor privind ”nereguli” în alegerile prezidențiale

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2020

Procurorul general al SUA și președintele Trump

Procurorul general al SUA, Bill Barr, a autorizat procurorii federali să cerceteze acuzațiile de nereguli de vot în alegerile prezidențiale din SUA, anunță DPA, care citează presa americană.

Într-o scrisoare citată de New York Times, Washington Post și alte publicații, Bill Barr transmite procurorilor că ar trebui să examineze acuzațiile care vizează nereguli de vot înainte ca statele să treacă la certificarea rezultatelor în următoarele săptămâni.

În mod obișnuit, procurorii americani au voie să acționeze numai după ce rezultatele finale sunt disponibile. Acest lucru ar putea dura zile sau săptămâni după alegerile din 3 noiembrie, în funcție de specificul legilor electorale statale.


Statele americane trebuie să raporteze rezultatele finale certificate la Washington până cel târziu pe 8 decembrie.

Președintele în funcție, Donald Trump, a refuzat să accepte victoria contracandidatului democrat și susține că a existat ”o fraudă electorală masivă” în alegerile prezidențiale. Echipa de campanie republicană a lansat o mulțime de acțiuni în instanță prin care contestă rezultatul alegerilor, dar până acum nu a furnizat nicio dovadă solidă care să susțină acuzațiile.

Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senatul american, și-a anunțat luni sprijinul pentru acțiunile în instanță depuse în numele lui Donald Trump.

În primele declarații publice făcute după ce candidatul democrat Joe Biden a revendicat victoria în alegeri, Mitch McConnell a precizat că nu recunoaște calitatea de președinte-ales a lui Joe Biden.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Analiștii politici americani și-au exprimat scepticismul față de o posibilă reușită a acțiunilor republicane, mai ales că aceștia nu au prezentat nicio dovadă a iregularităților electorale.

Între timp, Jor Biden a anunțat că pregătește un grup de lucru pentru a stabili cele mai potrivite modalități de contracarare a pandemiei coronavirus care să fie implementate imediat ce  echipa sa se instalează la Casa Albă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: