duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 noiembrie, 2020

Procurorul general al SUA și președintele Trump

Procurorul general al SUA, Bill Barr, a autorizat procurorii federali să cerceteze acuzațiile de nereguli de vot în alegerile prezidențiale din SUA, anunță DPA, care citează presa americană.

Într-o scrisoare citată de New York Times, Washington Post și alte publicații, Bill Barr transmite procurorilor că ar trebui să examineze acuzațiile care vizează nereguli de vot înainte ca statele să treacă la certificarea rezultatelor în următoarele săptămâni.

În mod obișnuit, procurorii americani au voie să acționeze numai după ce rezultatele finale sunt disponibile. Acest lucru ar putea dura zile sau săptămâni după alegerile din 3 noiembrie, în funcție de specificul legilor electorale statale.


Statele americane trebuie să raporteze rezultatele finale certificate la Washington până cel târziu pe 8 decembrie.

Președintele în funcție, Donald Trump, a refuzat să accepte victoria contracandidatului democrat și susține că a existat ”o fraudă electorală masivă” în alegerile prezidențiale. Echipa de campanie republicană a lansat o mulțime de acțiuni în instanță prin care contestă rezultatul alegerilor, dar până acum nu a furnizat nicio dovadă solidă care să susțină acuzațiile.

Mitch McConnell, liderul republicanilor din Senatul american, și-a anunțat luni sprijinul pentru acțiunile în instanță depuse în numele lui Donald Trump.

În primele declarații publice făcute după ce candidatul democrat Joe Biden a revendicat victoria în alegeri, Mitch McConnell a precizat că nu recunoaște calitatea de președinte-ales a lui Joe Biden.


Analiștii politici americani și-au exprimat scepticismul față de o posibilă reușită a acțiunilor republicane, mai ales că aceștia nu au prezentat nicio dovadă a iregularităților electorale.

Între timp, Jor Biden a anunțat că pregătește un grup de lucru pentru a stabili cele mai potrivite modalități de contracarare a pandemiei coronavirus care să fie implementate imediat ce  echipa sa se instalează la Casa Albă.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: