joi

6 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 ianuarie, 2019

Procurorul Călin Nistor (foto) va asigura interimatul la șefia DNA, după ce procurorul general Augustin Lazăr a decis amânarea unei nominalizări pentru un mandat de interimar de șase luni.

Călin Nistor, pe care fostul șef DNA Daniel Morar l-ar fi dorit succesorul său, a anchetat 45 de dosare de corupție în șapte ani, până în 2013, fără să aibă vreo achitare.


A obținut un post de procuror la DNA în 1 ianuarie 2006, a lucrat doi ani la București, iar în 2008 a fost delegat ca procuror-șef al Serviciului Teritorial Pitești. Ulterior, a fost numit, prin hotărârea CSM din mai 2008, procuror şef serviciu, iar apoi mandatul a fost reînnoit în luna mai 2011.

Este adjunctul de la DNA cu cea mai mare experiență în instituție. Marius Iacob, al doilea adjunct, a venit la Direcția Anticorupție în 2013, odată cu Laura Codruța Kovesi.

Anca Jurma a anunţat luni că nu îşi doreşte prelungirea mandatului de șase luni de interimar, care expiră marți. Marți, ea a transmis presei un comunicat în care explică motivele ce au determinat-o să renunțe la noul mandat: „Evenimentele recente (…) m-au determinat să apreciez că nu mai am condițiile necesare pentru a continua să îndeplinesc această funcție conform viziunii și obiectivelor pe care mi le-am propus când am acceptat-o”.

Adina Florea, propunerea ministrului Justiției, a fost deja refuzată o dată de Klaus Iohannis, însă în ultimele zile ale anului trecut, ministrul Justiției i-a cerut, din nou președintelui României să o numească în fruntea DNA. Șeful statului a declarat, pe 4 ianuarie, că „dosarul este în analiză”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: