joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

25 mai, 2017

UPDATE. La finalizarea percheziției, Dorin Chirtoacă a părăsit biroul escortat de oamenii legii.

Știrea inițială. Procurorii anticorupție percheziționează, joi după-amiază, biroul primarului Chișinăului, Dorin Chirtoacă (foto). Primarul se află la fața locului, potrivit unimedia.info.

Presa din Republica Moldova anunță că 2 consilieri municipali- Oleg Onişcenco și Ghenadie Dumanschi- și secretarul Consiliului Municiplal, Valeriu Didencu, au fost reţinuţi de ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie (CNA), în așa-numitul dosar al parcărilor.


Cei reținuți au fost duși la sediul CNA fiind vizaţi în dosare de corupție, trafic de influenţă şi depăşirea atribuţiilor de serviciu.

Ultima reținere la Primăria Chișinău a avut loc acum o lună, când au fost reținuți viceprimarul Nistor Grozavu și șeful Direcției Transport și Căi de Comunicații, Igor Gamrețchi. Ambii au fost reținuți în dosarul parcărilor.

După reținerea celor doi funcționari, Chirtoacă declara: „Mai în glumă, i-am întrebat după mine când vin? Mi-au zis că data viitoare”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La sfârşitul lui 2015, primăria Capitalei a semnat un contract cu o firmă austriacă privind amenajarea parcărilor cu plată în Chişinău. Firma Parkleitsystem a fost creată în septembrie 2015, cu o lună înainte de concurs, special pentru participarea la licitaţiile din Moldova.


Ulterior, Centrul Naţional Anticorupţie a deschis o cauză penală pe faptul depăşirii atribuţiilor de serviciu la semnarea contractului.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: