marți

28 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 octombrie, 2019

Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a admis, luni, rejudecarea de la zero a dosarului de corupție îm care Dan Șova, fost ministru al Marilor Proiect, în Cabinetul Victor Ponta, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare.

Fostul ministru a cerut, în baza deciziei Curții Constituționale pe completurile specializate de trei judecători, admiterea apelului și desființarea deciziei anterioare a Instanței Supreme, care îl condamnase în iunie la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora.

El a mai beneficiat și de decizia CCR privind completurile de cinci judecători, în urma căreia i s-a suspendat executarea pedepsei.


Dan Șova a fost condamnat în iunie 2018 la trei ani de închisoare cu executare în dosarul CET Govora, însă a fost anulată pedeapsa în urma deciziei ICCJ. Acesta a fost, de fapt, primul proces în care instanţa supremă a admis contestaţia în anulare, după valul de eliberări în baza acestora din decembrie 2018.

Reamintim că instanța supremă va trimite patru întrebări Curții de Justiție a UE, legate de un alt dosar, iar decizia CJUE va afecta toate dosarele de acest gen.

Hotărârea CJUE ar putea anula efectul deciziei CCR prin care completurile nespecializate în fapte de corupție au fost declarate nelegale și a fost impusă rejudecarea proceselor soluţionate în prima instanţă înainte de 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: