luni

27 mai, 2024

5 mai, 2022

Comenzile noi înregistrate de fabricile germane au consemnat o scădere în martie, confirmând temerile specialiștilor că războiul din Ucraina are un impact semnificativ asupra economiei europene.

Comenzile din industrie au scăzut cu 4,7% în martie, după un declin de -0,8% în februarie. Per ansamblu, comenzile din 2022 au scăzut cu peste 3%, reiese din calculele economiștilor băncii olandeze ING. Scăderea este însă departe de blocajul cu care s-a confruntat industria germană la debutul pandemiei, când comenzile au scăzut cu circa 40% în doar două luni.

”Datele slabe privind comenzile industriale confirmă opinia noastră că perspectivele pe termen scurt pentru industria germană sunt oricum altfel în afară de roz”, notează economiștii ING.


Ei arată că actuală scădere a comenzilor este un rezultat al scăderii comenzilor din străinătate.

”Caiete germane de comenzi au fost pline din belșug la începutul anului, dar au început să se elibereze de atunci. Războiul din Ucraina și noile fricțiuni de pe lanțurile globale de aprovizionare cauzate de blocajele din China vor adăuga mai multă presiune asupra comenzilor și, în consecință, asupra întregii economii în lunile următoare”, conchid specialiștii.

Totodată, Germania s-a confruntat cu o scădere de 3,3% a exporturilor în martie, în vreme ce importurile au crescut cu 3,4%, potrivit datelor comunicate miercuri de biroul federal de statistică.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: