vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 martie, 2022

Gazprom se confruntă cu primele efecte ale sancțiunilor impuse de Occident Rusiei în contextul invaziei din Ucraina. Partenerul său austriac, grupul OMV, anunță că nu va mai continua discuțiile pentru achiziția unei participații la un câmp de gaze din Siberia, dar și că va revizui implicarea în conducta Nord Stream 2.

Totodată, surse Reuters au precizat că firma cu sediul în Elveția care a construit gazoductul dintre Rusia și Germania ia în considerare intrarea în insolvență.

“Comitetul Executiv al OMV a decis, azi, să nu mai continue negocierile cu Gazprom privind potențiala achiziție a unei participații de 24,98% în faza de dezvoltare Achimov 4A/5A în zăcământul de gaze și condensat Urengoy și să rezilieze Acordul de vânzare de bază din 3 octombrie 2018”, se arată într-un comunicat al companiei austriece.


Grupul austriac urma să plătească un miliard de dolari pentru 24,98% din fazele de dezvoltare Achimov IV și V ale zăcământului de gaze Urengoy.

În același comunicat, OMV arată își va revizui și implicarea în conducta Nord Stream 2.

Statele Unite au sancționat Nord Stream 2 AG săptămâna trecută. Biroul de Control al Activelor Străine al Departamentului Trezoreriei SUA a emis un ordin executiv pe 23 februarie prin care autorizează „eliminarea tranzacțiilor care implică Nord Stream 2 AG” sau „orice entitate în care Nord Stream 2 AG deține, direct sau indirect, un procent de 50% sau mai mult” până la 2 martie.

Nord Stream 2 AG, care este înregistrată în Elveția și deținută de gigantul rus Gazprom, a fost finalizat anul trecut, în urma unei investiții de 11 miliarde de dolari menite să dubleze capacitatea de gaze care ajunge din Rusia în Germania.


Cele două surse, care au vorbit sub rezerva anonimatului, deoarece discuțiile despre o potențială insolvență sunt confidențiale, au spus că Nord Stream 2 AG lucrează cu un consilier financiar și ar putea demara oficial procedura de insolvență într-o instanță elvețiană în această săptămână.

Conducta de 1.230 km nu a început operațiunile comerciale, din cauza lipsei unor autorizații din Germania.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: