marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 martie, 2022

În imagine, Elvira Nabiullina, șefa băncii centrale ruse, și Maxim Oreșkin, consilierul economic al lui Putin

Banca centrală a Rusiei a vândut 2.390 de miliarde de ruble, echivalentul a 26 de miliarde de dolari, în cadrul unei licitații repo, în încercarea de a menține o oarecare stabilitate financiară, după ce luni a dublat dobânda-cheie de politică monetară la 20%, scrie Reuters.

Nu a existat nicio limită maximă la licitația de o zi, menită să ajute băncile cu lichiditate, după ce sancțiunile financiare impuse de Occident au dus la prăbușirea rublei luni.

Tot marți, Rusia a anunțat că va impune restricții temporare asupra investitorilor străini care vor să își vândă activele, pentru a se asigura că aceștia cântăresc suficient de bine decizia și că aceasta nu este motivată de presiuni politice, a declarat premierul rus Mikhail Mishustin marți, potrivit Reuters.


„În aceste circumstanțe dominate de sancțiuni, antreprenorii străini sunt forțați să se lase ghidați nu de factori economici, ci să ia decizii sub presiune politică”, a declarat prim-ministrul Mihail Mișhustin în cadrul unei reuniuni guvernamentale.

„Pentru a oferi mediului privat șansa de a lua o decizie bine informată a fost pregătit un ordin prezidențial care să impună restricții temporare la vânzarea de active ruse”, a spus el, fără a oferi detalii.

Uriașul fond suveran al Rusiei va avea, la rândul său, parte de o perioadă dificilă, acesta urmând să cheltuiască echivalentul a 10,3 miliarde de dolari pentru a cumpăra acțiuni la companii ruse, potrivit unui decret citat de presa internațională.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Autoritățile ruse se grăbesc să răspundă la sancțiunile din ce în ce mai dure impuse de Occident de când Moscova a invadat Ucraina.


Măsurile variază de la limitarea capacității băncii centrale de a-și folosi rezervele internaționale și până la excluderea marilor bănci rusești din sistemul financiar internațional.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: