Contrabanda la granița de est a României, premierul cere discuții în CSAT
joi

28 octombrie, 2021

Problema contrabandei la granița de est a României – premierul propune o discuție în CSAT

15 septembrie, 2021

Premierul Florin Cîţu a anunțat, miercuri, că a discutat cu miniştrii de resort după ce un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări a intrat și a ieșit nedetectat în România şi a fost asigurat că se vor suplimenta resursele.

”Am propus să ducem această discuţie în CSAT”, a menționat premierul.

Premierul Florin Cîţu a fost întrebat, după ședința de guvern, ce şanse are România de a intra în Schengen când avioane ale contrabandiştilor intră în ţară nedetectate.


El a răspuns: ”Am discutat de fiecare dată cu miniştrii de resort, m-au asigurat că alocă mai multe resurse şi că vor veni cu soluţii în perioada următoare. Pe partea de ANAF e problema cu scanerele. Am propus să ducem această discuţie în CSAT şi să găsim o soluţie care să fie implementată cât mai rapid”.

Sindicatul Europol a cerut, tot miercuri, intervenţia CSAT după ce autorităţile din Republica Moldova au anunţat că un avion al contrabandiştilor ucrainieni de ţigări ar fi intrat în spaţiul aerian românesc fără a fi reperat.

Sindicaliştii explică faptul că poliţiştii de frontieră nu au atribuţii pentru a repera şi opri astfel de avioane, chiar dacă luptă împotriva contrabandei.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Un avion ușor folosit la contrabanda cu țigări a fost capturat marți de polițiștii de frontieră din Republica Moldova în timp ce survola țara vecină, după un zbor în România. Patru cetățeni ucraineni care erau la bord au fost reținuți.


A fost încă un zbor de acest gen ratat de autoritățile române: pe 6 august 2021, presa din Suceava a relatat că un avion ucrainean a pătruns ilegal în România, fără să fie detectat de poliția de frontieră și de sistemul radar românesc, dar care, la întoarcere, a fost capturat de grănicerii din Ucraina.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr